Perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen ei niele virallista selitystä, jonka mukaan Turkin kautta Suomeen saapuneet Isis-perheet karkasivat al-Holin vankileiriltä ja hoitivat itse matkajärjestelynsä. Uskoa ei myöskään riitä siihen, että palaajat maksaisivat matkansa takaisin ne kustantaneelle Suomen valtiolle.

– Kuinka uskottavaa on, että nämä ihmiset pääsevät leiriltä Turkkiin ja sieltä Suomeen ilman ulkoministeriön ja erityisedustajan apua? 3 aikuista ja 9 lasta tuosta vain löytävät tiensä leiriltä ulos ja Turkin kautta parilla lennolla Suomeen? Mari Rantanen ihmettelee.

– Ulkoministeriön mukaan heidät palautettiin takaisinmaksuperiaatteella. He maksavat siis valtiolle takaisin matkaan menneen summan. Näkisi vaan. Meillä on ollut lukuisia ihmisiä pitkin maailmaa, joille ei takaisinmaksuperiaatteella ole matkoja maksettu, edes hädässä. Nyt onnistui. Terroristiseen toimintaan osallistuneille sotasankareille?

Haavisto hämäsi kansaa

Supon mukaan leirillä olevat aikuiset muodostavat Suomelle turvallisuusuhan.

– Siltikin homma junailtiin salassa ja ulkoministeri Pekka Haavisto antoi vielä perjantaina haastattelun, jossa toteaa, ettei leiriltä pääse ulos lähinnä siksi, että kurdihallinto haluaa luoda oikeusjärjestelmän, jossa terrorismiin syyllistyneet tuomittaisiin paikan päällä. Tulee väkisinkin vaikutelma, että Haavisto hämäsi kansaa, Rantanen sanoo.

– On käsittämätöntä, joskaan ei tältä hallitukselta yllättävää, että maahamme avustetaan islamilaista valtiota rakentamaan menneet naiset.

Hallitus hyysää turvapaikanhakijoita

Viime viikolla hallitus ajoi läpi ulkomaalaislain muutoksen, jolla kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat saavat jäädä maahan, jos menevät töihin. Ensi viikolla hallitus laajentaa alaikäisten turvapaikanhakijoiden etuuksia niin, että ne kattavat lastensuojelun jälkihuollon palvelut 25-vuotiaaksi asti.

– Jälkihuoltoon kuuluu muun muassa asunto, toimeentulo, apua opintoihin, mahdollisuus harrastaa, mahdollisuus vapaa-aikaan ja matkailuun sekä oikeus tavata perhettä. Lisäksi uskoisin, että ennen kesätaukoa tuodaan vielä turvapaikanhakijoiden oikeusapua lisäävä lakiesitys eduskuntaan, Rantanen kirjoittaa blogissaan.

– Maamme on vakavimmassa paikassa sitten sodan. Meillä on terveyskriisi, joka on edelleen päällä ja jo nyt nähtävissä oleva talouskriisi, joka tullee kurittamaan koko kansaa vielä pitkään. Lisäksi EU:n velkaunioni ja liittovaltiokehitys kummitteleevat ja ovat viemässä Suomen entistä ahtaammalle taloudellisesti. Mutta mitä tekee hallitus? Edellä mainittuja parannuksia turvapaikanhakijoiden etuihin, haalii terroristiseen toimintaan osallistuneita Syyriasta ja teinipoikia Kreikan leireiltä. Touhu on totaalisen käsittämätöntä.

Artikkelia muokattu otsikon osalta 1.6.2020 klo 9.02.

SUOMEN UUTISET