Perussuomalaisten Vilhelm Junnila onnitteli tänään vastavalittua puhemiestä Anu Vehviläistä sekä uutta valtiovarainministeriä Matti Vanhasta, mutta hallituksen talouspolitiikalle ei onnitteluja herunut. Eduskunta käsitteli julkisen talouden suunnitelmaa tiistaina.

Valtion budjettitalouden alijäämä nousee kehyskauden loppuun arvioiden mukaan yli 7 miljardiin.

– Lisäbudjettia tarkastellessa on tultava johtopäätökseen, että hallitus hakee poliittista kannatusta velkavetoisella kasvulla. Vanhassa punamullan jakopolitiikassa on merkittävästi Lapinlisää, joka ruoskii verorasituksen kohteeksi joutunutta keskiluokkaa, ynnäilee perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila.

Johtaa yhteiskuntajärjestelmän lamautumiseen

Junnila myös kritisoi kovin sanoin esitettyä ”vihreää uudelleenrakennusta”, joka on Junnilan mukaan vain uusi peitenimi ekososialismille.

– Täällä otettiin esiin ”vihreä uudelleenrakennus”. joka on vallan ihastuttava termi ekososialismille. Se kuitenkin koostuu marxismin, sosialismin ja vihreän ideologian aineksista. Ekososialismissa yhteiskunta sellaisena kuin me tunnemme, ajan myötä kriisiytyy ja johtaa yhteiskuntajärjestyksen lamautumiseen.

– Ekososialismissa työtä tekeviä kansalaisia ylenmäärin rasitetaan vastikkeettomalla pakkoperinnällä ja saadut varat ohjataan kulttuurimarxilaiseen utopiaan. Tällaista kehitystä ei tule hyväksyä, jyrähti Junnila.

Perussuomalaiset edellyttävätkin julkisen talouden kokonaisuudistusta ja pieni- ja keskituloisten palkan- ja eläkkeensaajien ja yritysten vero- ja maksurasitteen pysymistä kohtuullisena ja kannustavana.

SUOMEN UUTISET