Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo vihreiden kannan asiaan kuin asiaan riippuvan siitä, edistääkö tai haittaako se maahanmuuttoa.

Suomen Kuvalehti analysoi vihreiden ”vaikeaa vuotta” ja puolueen tärkeimpiä linjauksia. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan analyysi on oikea, ”jos lähdetään siitä, että sosiaalipoliittiset kysymykset tai ympäristökysymykset ovat vihreiden prioriteettilistan kärjessä.”

– Ne eivät kuitenkaan ole, ja siksi SK:n analyysi menee harhaan.

– Vihreille maahanmuutto, täsmällisemmin esteiden poistaminen kehitysmaalaisten massamuutolta, on agendan huipulla. Kaikki muu on sille alisteista, mukaan lukien ilmasto, ympäristö, koulutus, köyhyys, tasa-arvo ja muu tilpehööri, jolla vihreät koristelevat pakettiaan, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

Maahanmuutto menee ilmaston edelle

Halla-ahon mukaan vihreiden kanta muodostuu sen mukaan, edistääkö tai haittaako asia maahanmuuttoa.

– Jos turpeen polttaminen edistäisi maahanmuuttoa, vihreät kannattaisivat turpeen polttamista. Vihreät on todellinen yhden asian puolue. Vihreiden piirissä toki on ihmisiä, joiden asialistalla on muitakin asioita, mutta nykyisessä eduskuntaryhmässä heitä on hyvin vähän.

– Jos vihreät jossakin hypoteettisessa hallitusneuvottelutilanteessa pakotettaisiin valitsemaan esimerkiksi seuraavista vaihtoehdoista: 1) maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka JA rajat kiinni kehitysmaalaisilta vai 2) kiinalainen ilmastopolitiikka JA rajat auki kehitysmaalaisille, vihreät valitsisivat empimättä kakkosvaihtoehdon, Halla-aho toteaa.

Ministerivalinnat eivät ole sattumaa tai virheitä

Halla-ahon mukaan näiden tosiasioiden valossa voidaan todeta, etteivät vihreiden ministerivalinnat ole sattumaa tai virheitä.

– Vihreitä ei kiinnosta jutussa mainittu sosiaali- ja terveysministeriö tai opetusministeriö. Vihreitä kiinnostaa poistaa esteitä haittamaahanmuutolta, ja juuri sitä sisäministeriössä systemaattisesti tehdään.

– Vihreät eivät toki toimi tehokkaimmalla mahdollisella tavalla, mikä isänmaan kannalta on tietysti siunauksellista. Tämä johtuu siitä, että hallituksessa on myös puolueita, jotka joutuvat äänestäjien pelossa jarruttelemaan pahimpia ylilyöntejä, sekä siitä, että vihreät eivät tahdo ymmärtää tai oppia, että jonkinlaiset säännöt koskevat myös heitä ja asettavat rajoituksia huseeraukselle, Halla-aho kirjoittaa.

SUOMEN UUTISET