Sisäministeri Maria Ohisalo närkästytti kansalaisia Twitterissä, kun hän ilmoitti rajavalvonnan tehtävänä olevan mm. saattaa laittomasti rajan ylittäneet turvapaikkaprosessiin.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) twiittaili eilen ahkerasti EU:n sisäministereiden kokouksen aikaansaannoksista. Ohisalo sanoi Suomen tukevan Kreikkaa ”kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia kunnioittavassa rajavalvonnassa ja humanitaarisen kriisin lievittämisessä.”

– Suomi on jo aiemmin päättänyt siirtää 175 turvapaikanhakijaa, jotka ovat ensisijaisesti lapsia ja yksinhuoltajaperheitä, olemassa olevilta leireiltä. Kreikka on lisäksi tänään hyväksynyt Suomen tarjouksen toimittaa telttamajoitus 500 henkilölle, retkipatjoja, huopia, pressuja ja vesitankkeja.

“Ainakin Wikipedia eri mieltä”

Varsinaisen Twitter-närästyksen aiheutti Ohisalon kommentti rajavalvonnan tehtävistä.

– Rajavalvonnan tehtävänä on mahdollistaa sujuva ja turvallinen rajanylitysliikenne ja saattaa luvattomasti rajan ylittäneet asianmukaiseen viranomaisprosessiin, kuten esimerkiksi turvapaikkaprosessiin, Ohisalo kirjoitti.

Kansalaiset eivät yhtyneet Ohisalon näkemykseen.

– Mitä ihmettä minä juuri luin? Rajavalvonnan tehtävä on pitää rajat auki kansainvaellukselle? yksi kysyi.

– Ainakin Wikipedia on kanssasi eri mieltä: “Rajavalvontaan tyypillisesti liittyviä tehtäviä ovat valtion rajojen valvominen, rajan ylittävien henkilöiden ja ajoneuvojen tarkastaminen, LAITTOMIEN RAJANYLITYSTEN ESTÄMINEN”, toinen twiittasi.

Suomella ei ole rajaa turvattomien maiden kanssa

Myös perussuomalaisten kansanedustajat kommentoivat Ohisalon näkemyksiä.

– Hyvä Maria! Rajavalvonnan tehtävä on pysäyttää kaikki laiton ja luvattomuus rajalle. Mitä Suomen rajoihin tulee, Suomella ei ole rajaa yhdenkään turvattoman maan kanssa, joten Suomesta ei voi hakea laillisesti turvapaikkaa, Ano Turtiainen huomautti.

– Rajavalvonnan tehtävä on estää rajan luvaton ylitys. Piste, Jani Mäkelä totesi.

SUOMEN UUTISET