Suomi laittaa rajansa kiinni – paitsi tietenkin turvapaikanhakijoilta, joilla on sisäministeri Maria Ohisalon mukaan automaattinen sisäänpääsy.

– Jos Suomen rajanylityspaikalle saapuu turvapaikanhakija, hänellä on kansainvälisten sopimusten mukaan oikeus hakea turvapaikkaa, sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) ilmoitti juuri pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Hakemukset jätettävä käsittelemättä

Perussuomalaiset ihmettelevät, miten raja voidaan sulkea muilta paitsi turvapaikanhakijoilta.

– Ei tässä tilanteessa ole resursseja ottaa vastaan turvapaikanhakijoita! Meidän kaikki resurssit menevät ja niiden pitää mennä siihen, että selviämme itse ja että kaikkein heikoimmassa asemassa olevat selviävät, kansanedustaja Sanna Antikainen painottaa.

– Toivottavasti siis turvapaikkahakemukset jätetään rajoilla käsittelemättä tässä kriittisessä tilanteessa.

Rahasta ja resursseista tulee pula

Antikainen jakoi Facebookissa videon Ohisalon puheesta todeten: ”Nyt todella nähtiin, mikä on hallitukselle tärkein ja sen kuulette alla olevasta videosta.”

– Vaikka SUOMI joudutaan pistämään kiinni ja rahasta sekä resursseista tulee olemaan huutava pula, turvapaikanhakijoilla on edelleen oikeus hakea turvapaikkaa, Ohisalo sanoo. Turvapaikanhakijat menevät kaiken muun edelle, vaikka olisimme konkurssissa, ihmettelee puolestaan europarlamentaarikko Laura Huhtasaari.

– Mittavat rajoitukset yhteiskuntaan, mutta sisäministeri Ohisalon mukaan turvapaikanhakijat voivat edelleen saapua rajan yli. Käsittämätöntä miten viruksen leviämisen suhteenkin on yksi erityisryhmä, jonka etu menee suomalaisen edelle, sanoo kansanedustaja Vilhelm Junnila.

Ideologisen arvomaailman ujuttamista

Junnila toteaa, että onneksi muiden maiden toimet rajoittavat todellista tulijamäärää.

– Mielestäni nyt pitäisi kuitenkin yhdessä keskittyä kriisinhallintaan, eikä ujuttaa ideologista arvomaailmaa jopa valmiuslain käyttöönottoon. Suomen ensisijainen tehtävä on huolehtia omista kansalaisistaan.


Otsikkoa täsmennetty 17.3.2020 klo 21.36

SUOMEN UUTISET