Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra pohtii poikkeusolojen vaikutusta perheisiin ja niihin, jotka ovat heikompiosaisia. Samalla hän ihmettelee, miksi rajat pidetään yhä auki turvapaikanhakijoille.

– Hyvinvoivissakin perheissä pinna voi olla kireällä, kun vanhemmat yrittävät tehdä etätöitä ja samalla opettaa ja viihdyttää lapsiaan. Ehkä koko kevään.

– Mutta entä niissä perheissä, joissa on muutenkin isoja ongelmia? Vanhemmuuden puute, päihdeongelmat, kasvatuksen haasteet, arjen sujumattomuus ja muut elämänhallinnan ongelmat korostuvat poikkeusoloissa, kun kotoa ei pääse pois. Monille lapsille päiväkoti tai koulu on sosiaalisesti ja psyykkisesti, joskus fyysisestikin, elinehto, Riikka Purra kirjoittaa Facebookissa.

On perheitä, joissa lapsen päivän ainoa lämmin ruoka syödään koulussa.

– Toisaalta esimerkiksi Helsingin päätös tarjota kuitenkin koululounas vesittää kyllä epidemian hidastamiseen ja eristämiseen liittyvät tavoitteet, Purra arvelee.

Poikkeusolot vaikuttavat kaikkiin

Purra arvelee, että lastensuojelu, perhetyö ja terapiat tulevat todennäköisesti kuormittumaan entisestään. Monissa kunnissa tilanne on jo toivoton, suorastaan kriisiytynyt.

– Poikkeusolot ja epidemia tulevat vaikuttamaan kaikkiin. Eniten ne vaikuttavat sairaisiin, köyhiin, huono-osaisiin, vanhuksiin ja lapsiin.

– Samassa yhteydessä muistutan, että turvapaikanhakijoiden oikeuteen tulla maahan ne eivät vaikuta. Se on hallituksen linjaus. Periaatteena irvokas, niin irvokas.

SUOMEN UUTISET