Samaan aikaan kun muualla mietitään, miten pysäyttää Turkin kautta Eurooppaan pyrkivä siirtolaisvyöry, Suomessa ollaan lisäämässä turvapaikanhakijoiden oikeusapua valtion varoista.

Iltalehden mukaan hallitus aikoo kumota Juha Sipilän hallituksen turvapaikanhakijoiden oikeusturvaan tekemät muutokset. Esimerkiksi avustajan on saanut julkisista varoista vain erityisen painavista syistä ja valitusaika hallinto- tai korkeimpaan oikeuteen on ollut aiempaa lyhyempi.

Sanna Marinin hallitus on tehnyt asiasta esitysluonnoksen, jossa mm. turvapaikanhakijoiden oikeusapuun kohdennetaan tänä vuonna 0,8 miljoonan euron lisämääräraha.

”Asiakkaita on tulossa”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmettelee hallituksen toimia Facebook-kirjoituksessaan.

– Kreikka ja Bulgaria vetävät piikkilankaa Turkin-vastaiselle rajalleen. Kreikan pääministeri tviittaa, että huomattavat määrät tulijoita on kerääntynyt rajan toiselle puolelle. Suomen sisäministeri Ohisalo on kuin irakilainen informaatioministeri eikä ole tietoinen mistään epätavallisesta rajoilla.

– Kukin maa valmistautuu tulevaan vyöryyn oman agendansa mukaisesti. Kreikka ilmoittaa, että laitonta maahantuloa ei tulla sallimaan, ja että Kreikka ei ole syyllinen Syyrian tapahtumiin eikä aio kärsiä muiden tekemien päätösten seurauksia. Suomi valmistautuu panemalla tulijoiden ”oikeusturvaa” eli valitusmahdollisuuksia kuntoon. Ihmisoikeusjuristit hierovat käsiään. Asiakkaita on tulossa, Halla-aho kirjoittaa.

SUOMEN UUTISET