Perussuomalaiset kansanedustajat Jari Ronkainen ja Mari Rantanen patistavat hallitusta toimiin Turkin ilmoitettua, ettei se aio enää estää Eurooppaan suuntautuvaa siirtolaisuutta. Turkissa on 3,6 miljoonaa syyrialaista pakolaista.

– Lainsäädäntö ei ole juurikaan muuttunut vuosien 2015-2016 pakolaistulvasta. Mikä on Suomen varautumissuunnitelma nyt? Kutsutaanko varusmiehet kantamaan turvapaikanhakijoiden reppuja vai valvomaan rajoja? Jari Ronkainen kysyy.

Suomi ei kestä uutta tulvaa

Mari Rantanen on huolissaan mahdollisten turvapaikanhakijoina tulevien henkilöiden vaikutuksesta niin Suomen talouteen kuin sisäiseen turvallisuuteenkin.

– Talous on taantumassa ja hallituksella ei näytä olevan mitään toimivia työkaluja suunnan muuttamiseksi. Voi olla, että Suomi ei enää kestä toista samankaltaista tilannetta kuin 2015. Lisäksi edellisen turvapaikanhakija-aallon myötä tullut seksuaali- ja väkivaltarikollisuus ravistelevat yhteiskuntaa edelleen, Rantanen huomauttaa.

Rajatarkastukset käyntiin heti

Kansanedustajakaksikko peräänkuuluttaa Schengen-sopimuksen mukaisia väliaikaisia rajatarkastuksia.

– Suomella tulee olla niin kansallinen kuin kansainvälinen varautumisvalmius uuteen pakolaisvyöryyn. Hallituksella on täysi mahdollisuus palauttaa väliaikaiset rajatarkastukset ja sen pitäisi käyttää sitä nyt, Ronkainen ja Rantainen sanovat.

SUOMEN UUTISET