

LEHTIKUVA
Ronkainen Erdoganin uhkauksesta lähettää pakolaiset Eurooppaan: ”Suomella pahin mahdollinen hallitus, pahimpaan mahdolliseen aikaan”
Perussuomalaisten kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Jari Ronkainen on julkaissut blogissaan kirjoituksen koskien Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin uhkausta lähettää 3,6 miljoonaa syyrialaispakolaista Eurooppaan.
Ylen uutisoinnin mukaan syyskuun viimeinen viikko on tuonut Kreikan saarille yli 3 000 turvapaikanhakijaa, mikä on suurin määrä viikossa vuosiin.
Nyt Turkin kurdeihin kohdistamat iskut ovat luoneet epävakautta Euroopan unionin ulkorajoille. EU:n kauhuskenaario on, että Turkki avaa rajat maassa oleville 3,6 miljoonalle syyrialaispakolaisille Eurooppaan.
– Tuhannen taalan kysymys kuuluukin, onko vuonna 2015 nähty turvapaikanhakijavyöry toistumassa, kenties vielä pahempana kuin aiemmin? EU maksoi vuonna 2016 Turkille 6 miljardia euroa muuttoliikkeen rajoittamiseksi, mutta Ylen virkamieslähteiden mukaan rahat alkavat olla käytetty. Turkin on helppo ruveta löysentämään ruuvia lisärahan toivossa tai siirtääkseen ongelmansa muualle. Juuri sillä Turkin despootti Erdogan nyt EU:ta uhkaileekin, Jari Ronkainen kirjoittaa.
Vetovoimatekijöitä ei ole karsittu
Ronkaisen mukaan reagointi alkaa olla myöhäistä ja toimenpiteitä olisi pitänyt tehdä jo vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisin tapahduttua. Lisäksi hän epäilee EU:n kykyä ratkaista turvapaikanhakijoiden tilannetta jäsenmaiden yhteisellä päätöksellä.
– Mitä Suomi on sitten oppinut edellisestä vyörystä ja mitä muutoksia on toteutettu? Hallitus väittää, että maahanmuuttopolitiikkamme on nyt pohjoismaalaisella tasolla. Todellisuudessa vetovoimatekijöitä ei ole karsittu eikä lainsäädäntöä ole muutettu. Tilanne on täsmälleen sama kuin vuonna 2015.
– Siinä vaiheessa, kun tänne saapuu kymmeniätuhansia pakolaisia kuukausien sisällä, on enää turha haaveilla maahanmuuttopoliittisista tiukennuksista. Lainsäädäntö ei enää millään ehdi mukaan, Ronkainen varoittaa.
Viro ei ota yhtään tulijaa
Hallitus huutaa kuorossa, että tarvitaan EU:n laajuinen ratkaisu turvapaikanhakijoiden tilanteeseen. Kuitenkaan edes Ruotsi ja Tanska ei halua Suomen hallituksen edistämää taakanjakomallia.
Lisäksi entiset itäblokin maat ovat suhtautuneet varsin penseästi pakolaisiin. Viro on jo ilmoittanut, että se ei ota vastaan yhtä ainoata turvapaikanhakijaa.
– Mistään yhteisestä ratkaisusta on siis edes turha haaveilla, lataa Ronkainen.
”Ilman passia painellaan peräpohjolaan saakka”
Ronkainen kertoo olleensa yhteydessä maahanmuutosta vastaaviin viranomaisiin. Hän pelkää, että vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisi toistuu eikä hallituksella ole työkaluja sen estämiseksi.
– Olen tehnyt tietopyyntöjä niin Maahanmuuttovirastoon kuin Rajavartiolaitokseenkin. Selväksi on tullut, että EU:n sisällä liikkuminen on hyvin höveliä ja ilman passia painellaan aina tänne peräpohjolaan saakka. ”Asylum”-sanasta alkaa sellainen prosessi, että edes kaikkien vuonna 2015 tulleidenkaan kohdalla sitä ei olla vielä saatu läpikäytyä.
Suomi ei ole varautunut kriisiin
Ronkainen muistuttaa, että Suomeen valuu tälläkin hetkellä tuhansia turvapaikanhakijoita turvallisista EU-maista.
– Suomen varautuminen uuteen pakolaiskriisiin on olematonta ja olemme polvillamme, jos ja kun uusi aalto iskee tänne. Ainoa ratkaisu mitä hallituksen tulisi edistää on EU:n ulkorajojen sulkeminen. Sen kannalta meillä on pahin mahdollinen hallitus pahimpaan mahdolliseen aikaan, Ronkainen päättää.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vetovoimatekijät Recep Tayyip Erdoğan Rajavalvonta Pakolaiskriisi Taakanjako Viro Jari Ronkainen Turvapaikanhakijat Turkki Suomi Syyria perussuomalaiset hallitus EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Mäkynen: Uusi siirtolaiskriisi uhkaa Suomea

Antikainen: EU:n uusi siirtolaismenettely avoin kutsu turvapaikkashoppailijoille

Halla-aholta kysyttiin, miten hän estäisi turvapaikanhakijoiden pääsyn Suomeen turvallisesta maasta: ”Siihen on olemassa sellainen muinaisina aikoina keksitty keino kuin rajavalvonta”

Halla-aho: Schengen-järjestelmää pitäisi uudistaa niin, että laittoman siirtolaisuuden torjunnasta tulisi laillinen peruste palauttaa sisärajavalvonta

Vuoden 2015 pakolaiset Ruotsissa: 85 000 saanut oleskeluluvan – 50 000 kadoksissa

Turkki hyökkää myös netissä: Sensuuria ja nettikirjoittelijoiden pidätyksiä

Kathimerini: Ihmissalakuljetus Kreikkaan kasvanut merkittävästi

Irakin ja Libanonin sekasorto enteilee taas kerran uutta pakolaisaaltoa

Junnila onnittelee Kreikkaa turvapaikkajärjestelmänsä uudistamisesta: ”Lihapatojen perässä tulleet onnenonkijat lähetetään takaisin”
Viikon suosituimmat

Jussi Halla-aho: Jos ihminen muuttaa savimajasta tänne kerrostaloon länsimaisen elintason piiriin ilman että tarvitsee panna tikkua ristiin, niin kyllä se on aika ruhtinaallinen vaihtoehto
Ruotsi on yhteiskunnallinen laboratiorio, joka kertoo millaista Suomessa on parinkymmenen vuoden kuluttua. Kannustimet kotoutumiseen puuttuvat, kun valtio toteuttaa kotoutumisen tulijan puolesta. Jussi Halla-aho kehottaa kaikkia pohtimaan asioita maahanmuuttajan näkökulmasta. Suomi on kaukomailla todellisessa puutteessa elävän näkökulmasta uskomaton onnela.

Teemu Keskisarjan kolumni: Käykää valtamedian kimppuun aktivismin asein

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Yleisradio starttasi pride-aktivismin – ja samalla politikoi murrosikää lykkäävien, kyseenalaisten hormonihoitojen aloittamista lapsille ja nuorille
Yleisradion Pride-myötäily näyttäytyy ongelmallisena, koska Yle on julkinen organisaatio, jonka toiminnan kulujen maksamiseen osallistuvat myös ne kansalaiset, jotka eivät koe omakseen Pride-liikkeen poliittisia hankkeita esimerkiksi alaikäisten hormonihoidoista tai ”kolmannesta sukupuolesta”.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Professori: Jaettu inho länttä kohtaan yhdistää woke-liikkeen ja islamistit
Professori Gad Saad analysoi Bulletin-julkaisulle antamassaan haastattelussa pian julkaistavan kirjansa "Suicidal Empathy" aiheita sekä yhteiskunnan irrationaalisia eli loogisen ajattelun vastaisia uskomuksia niin sanottujen ”loisideoiden” kautta. Hän kritisoi voimakkaasti woke-ideologiaa, Greta Thunbergin asemaa länsimaisessa yhteiskunnassa sekä vasemmistolaisten ja islamistien liittoutumista.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Suomen puolustusministeriön sisäänkäynnin sotkenut Palestine Action -järjestö kielletään Britanniassa terroristijärjestönä – aktivistit tekivät perjantaina vakavan rikoksen sotilasalueella
Sama kansainvälinen aktivistiryhmä Palestine Action, joka sotki Suomen puolustusministeriön pääsisäänkäynnin Helsingissä vaaleanpunaisella maalilla kesäkuun alussa, listattiin terroristijärjestöksi Iso-Britanniassa.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.