Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila onnittelee Kreikkaa, jonka parlamentti päätti perjantaina hyväksyä turvapaikkajärjestelmää uudistavat lait. Uusien lakien myötä turvapaikkahakemusten käsittelyä nopeutetaan ja kielteisen päätöksen saaneet palautetaan takaisin Turkkiin.

Lisäksi turvapaikanhakijoilta poistettiin mahdollisuus kreikkalaiseen sosiaaliturvatunnukseen. He eivät jatkossa pääse samoihin sosiaalietuuksiin kuin muut EU-maa Kreikan kansalaiset.

– Suomi ei ole pystynyt samaan, koska meillä piiloudutaan saman EU-lainsäädännön ja jopa perustuslain taakse, Vilhelm Junnila toteaa.

Palauttaa yli 10 000 turvapaikanhakijaa

Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis ilmoitti, että Kreikka palauttaa yli 10 000 turvapaikanhakijaa Lesboksen saarelta takaisin Turkkiin. Uudet lait antavat selkeän signaalin, että vain henkilöt, joilla on todellinen tarve turvapaikalle ovat tervetulleita. Muut palautetaan pikaisesti takaisin.

– Kreikkalainen periaate on hyvä ja Suomen tulee antaa samanlainen signaali. Oikeasti turvapaikkaa tarvitsevat hoidetaan, lihapatojen perässä tulleet onnenonkijat lähetetään takaisin, jyrähtää Junnila.

Junnila toimii Euroopan turvallisuus- ja yhteystyöjärjestö ETYJin Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana.

SUOMEN UUTISET