Turkin johto katsoo Rauhan kevät -operaation saavuttaneen tavoitteensa Syyriassa ja nyt on aika siirtää taistelut toiselle areenalle. Presidentti Recep Tayyip Erdogania avustava neuvosto haluaa lisätä ”pehmeää vaikuttamista strategisissa viestintäkanavissa”.

Tiistaina kokoontuneet presidentin avustajat löivät viisaat päänsä yhteen pohtiessaan maan seuraavaa taktista liikettä. Tilaisuudessa puhunut Turkin viestintäjohtaja Fahrettin Altun totesi, että presidentin mukaan Turkki on nyt suorittanut loppuun kolme merkittävää operaatiota terrorismin vastaisessa sodassa. Eikä kompromisseihin tulla taipumaan tulevaisuudessakaan.

Pehmeä vaikuttaminen tulille

Menestyksekäs taistelu terrorismia vastaan on kuitenkin aiheuttanut Turkille närää kansainvälisiin suhteisiin. Johtaja Altunin mukaan neuvosto keskustelikin pehmeistä tavoista, joiden avulla voitaisiin vaikuttaa kansainväliseen mielipiteeseen. Kyseeseen tulevat tällöin strategisten viestintäkanavien hallinta sekä diplomatian keinot.

Viime lauantaina Turkin sisäministeri sai huomiota lausahduksellaan, jossa hän totesi Turkin lähettävän vangitsemansa Isis-taistelijat takaisin kotimaihinsa. Haluttiin sitä tai ei. Sisäministeri painotti, että ”Turkki ei ole hotelli”. Aiemmin Turkki on uhannut päästää maassa olevat 3,5 miljoonaa pakolaista vapaasti matkalle Eurooppaan.

S

SUOMEN UUTISET