Kansallismielisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen terävän pään poliitikko Alexander Gauland ei halua nähdä loppuvuoden 2015 kaltaista kansainvaellusta Eurooppaan.

Hän varoittaa jo nousevista katastrofin aineksista. Kreikkaan saapuu taas ja kasvavassa määrin turvapaikanhakijoita Turkista. Presidentti Erdogan raottaa porttia Eurooppaan.

– Turkista Kreikkaan ja sieltä Eurooppaan tuleva alati kasvava väkijoukko osoittaa todeksi sen, josta olemme turhaan varoittaneet. Pakolaiskriisi ei ole ohi, vaan Balkanin reitti on jälleen avautumassa. On myös päivänselvää, että nämä ihmiset haluavat tulla Saksaan, Alexander Gauland toteaa lakonisesti.

– EU:n on vihdoinkin otettava lusikka kauniiseen käteen ja turvattava unionin ulkorajat niin, ettei kukaan pääse Eurooppaan katalin aikein. Kunnes näin tapahtuu, meidän on suljettava omat rajamme ja palautettava turvapaikanhakijat turvalliseen, kolmanteen maahan.

EU ei voi luottaa Turkin toimiin

Gaulandin mielestä on viimein tullut selväksi, ettei EU voi enää luottaa presidentti Erdoganiin ja olla hänen ratkaisuistaan riippuvainen.

– Euroopan on säädettävä omat lait, joilla uusi pakolaisaalto voidaan pysäyttää, Gauland vaatii.

SUOMEN UUTISET