Vihervasemmistohallitus on uusilla päätöksillään ruokkimassa turvapaikanhakijoiden uusintahakemus- ja valituskierrettä entisestään, vaikka turvapaikanhakijoiden oikeusturva ja valitusmahdollisuudet ovat olleet jo tähän asti perusteettoman laajat. Ja suomalainen veronmaksaja maksaa, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen.

Olli Immonen kirjoittaa Facebookissa, että turvapaikanhakijoiden uusintahakemus- ja valituskierre kielteisistä päätöksistä on katkaistava.

– Turvapaikanhakijat saattavat asua vuosien ajan vastaanottokeskuksissa ja käydä läpi uusintahakemus- ja valituskierrettä, joka voi kestää useita vuosia. Lain mukaan uusintahakemuksia voi tehdä käytännössä rajoittamattoman määrän.

Osa jo neljännellä hakemuskierroksella

Uuden turvapaikkahakemuksen voi jättää, jos on uusi peruste turvapaikalle. Tällaisia perusteita voivat olla esimerkiksi hakijan kotimaan turvallisuustilanteen heikkeneminen, kristityksi kääntyminen tai seksuaalinen suuntaus.

– Joukossa on aina henkilöitä, jotka selkeästi väärinkäyttävät järjestelmää. Osa turvapaikanhakijoista on jo neljännellä hakemuskierroksella, Immonen muistuttaa.

– Hallitus ei puutu nyt lainkaan ongelman juurisyyhyn eli loputtomaan uusintahakemus- ja valituskierteeseen. Turvapaikanhakijan pitäisi kertoa viranomaisille jo hakiessaan ensimmäistä kertaa turvapaikkaa kaikki syyt, joiden perusteella hän turvapaikkaa hakee. Kielteisen päätöksen jälkeen ilmeneviin uusiin syihin ei pitäisi saada enää vedota. Näin uusintahakemusralli saataisiin katkaistua.

SUOMEN UUTISET