Perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen on huolissaan siitä, mitä Euroopan komission taakanjakoesitys tulee maksamaan suomalaisille. Lisäksi hän ihmetteli, mistä massatyöttömyydestä kärsivässä maassamme löytyvät rahat yhä uusien siirtolaisten elättämiseen.

Perussuomalaiset kysyivät hallituksen kantaa Euroopan komission siirtolaisuutta koskevaan taakanjakoesitykseen eduskunnan kyselytunnilla torstaina. Suomessa on euroalueen kalleimmat elämisen kustannukset, olemme yhä enemmän velkaantuva maa ja kärsimme koronakriisin takia massatyöttömyydestä.

– Miksi emme keskittäisi tukea valvotuille pakolaisleireille, joissa voisimme auttaa oikeasti hädänalaisia naisia ja lapsia, kysyi perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen.

Mistä rahat uusille siirtolaisille?

Reijonen myös ihmetteli, mistä löytyvät rahat vielä uusille siirtolaisille. Toimeentulotuen saajista on tällä hetkellä noin 30 prosenttia maahanmuuttajia, pääkaupunkiseudulla yli 50 prosenttia.

– Kenelle hallituksen mielestä suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ja suomalaisten kustantama sosiaaliturva on oikein tarkoitettu: suomalaisille vai joillekin muille? kysyi Reijonen.

Ministerit keskittyvät opposition moittimiseen

Vastauspuheenvuoron piti tiede- ja kulttuuriministeri Annikka Saarikko (kesk). Vastauspuheenvuorossaan hän kommentoi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon aiempaa välihuutoa ja perussuomalaisten politiikkaa koskien kehitysapua.

– Nykyään näyttää olevan lähes tapa, että ministerit eivät vastaa kyselytunnilla opposition kysymyksiin, vaan keskittyvät moittimaan oppositiota tai heidän politiikkaansa, sanoo Reijonen.

Otsikkoa korjattu 2.10.2020 klo 15.18.

Suomen Uutiset