Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen on julkaissut blogikirjoituksen alkuviikosta tapahtuneesta nuoren suomalaisnaisen murhasta Hämeenlinnassa. Ronkaisen mukaan murhenäytelmä olisi voitu välttää perussuomalaisten esittämällä turvapaikanhakupolitiikalla.

Suomesta turvapaikkaa hakenut ja kielteisen päätöksen saanut mies surmasi entisen tyttöystävänsä ja sen jälkeen itsensä Hämeenlinnassa maanantaina.

– Hämeenlinnan murhenäytelmä on surullinen ja täysin turha. Perussuomalaiset ovat esittäneet jo pitkään, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet hakijat otetaan säilöön. Tämä ei tarkoita vankilankaltaisia oloja, vaan maassa laittomasti olevien karkotettavien henkilöiden liikkumisen kontrollointia siten, että ainoa suunta on maasta pois, Jari Ronkainen painottaa.

Sisäministeri ei sano eikä tee mitään

Ronkainen arvostelee hallitusta ja erityisesti sisäministeri Maria Ohisaloa (vihr.) siitä, että nämä eivät puolusta tyttöjen ja naisten oikeuksia ulkomailta tulevalta seksuaali- ja kunniaväkivallalta. Myös tuore kansliapäällikön nimitys saa Ronkaisen epäilemään sitä, että asialle tehtäisiin mitään hallituksen taholta.

– Nyt viimeistään sisäministeri Maria Ohisalon tulisi herätä voimakkaasti puolustamaan tyttöjen ja naisten oikeutta koskemattomuuteen täysin toisenlaisesta kulttuurista tulevien turvapaikanhakijoiden taholta.

– Täysi mediahiljaisuus ja ”perus- ja ihmisoikeuksien” asiantuntijan Kirsi Pimiän nimittäminen sisäministeriön kansliapäälliköksi kertoo, että turvapaikanhakijoiden harjoittama seksuaali- ja kunniaväkivalta tulee jatkossa päinvastoin kiihtymään, Ronkainen toteaa.

Hallitus asettaa kantasuomalaiset vaaraan

Ronkainen syyttää hallitusta välinpitämättömyydestä ja politiikasta, joka asettaa kantasuomalaiset vaaraan.

– Ulkomaalaisten osuus rikoksista epäillyistä on tilastojen mukaan äärimmäisen korostunut. Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka on johdonmukaisesti ottanut kantaa ja pyrkinyt ennaltaehkäisemään turvapaikanhakijoiden rikollisuutta. Varoitukset ovat kaikuneet kuuroille korville ja tulokset ovat sen mukaiset.

– En voi hyväksyä sitä, että hallitus heikentää erityisesti tyttöjen ja naisten turvallisuutta monikulttuuri-ideologiallaan ja välinpitämättömyydellään, Ronkainen kirjoittaa.

SUOMEN UUTISET