Perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen jätti tänään eduskunnassa kirjallisen kysymyksen turvapaikanhakijoiden aiheuttaman turvallisuusuhan ehkäisemisestä. Rantanen viittaa kysymyksessään viime viikon veritekoon Hämeenlinnassa, jossa tekijänä oli kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija.

– Sekä Hämeenlinnan murhaaja että Turun terrori-iskun puukottajakin olivat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen. Se, että maahan voi jäädä vapaana kielteisen päätöksen jälkeenkin on aivan käsittämätöntä! Mari Rantanen ärähtää.

Marinilla Sipilän keinot

Rantanen ei luota pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman turvapaikkapoliittisiin kirjauksiin, joissa hallitus pyrkii ensisijaisena keinona kehittämään vapaaehtoista paluuta. Lisäksi hallitus pyrkii ohjelmansa mukaan saamaan aikaan puuttuvat palautussopimukset keskeisten kolmansien maiden kanssa.

– Hallituksen keinot ovat täsmälleen samat kuin Juha Sipilän hallituksella, joka potki perussuomalaiset pois, kun nämä vaativat vaalikauden alussa sovitun turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman toteuttamista. Tiukemmalla maahanmuuttopolitiikalla voitaisiin ehkäistä Hämeenlinnan kaltaisia murhenäytelmiä.

Oleskelulupia palautettaville

Ymmärrystä Rantaselta ei saa myöskään hallituksen kaavailut kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden mahdollisuudesta saada oleskelulupa Suomeen työn perusteella.

– Tämä luo yhden houkutustekijän lisää tarpeettomalle turvapaikanhaulle ja murentaa turvapaikanhakujärjestelmän oikeutusta kansalaisten silmissä. Mitä väliä koko turvapaikanhakujärjestelmällä on, jos kuka vain voi jäädä tänne?

Hallitus vaikenee rikoksista

Rantanen myös ihmettelee sitä, miksi hallitus ei ole ottanut kantaa Hämeenlinnan surmaan toisin kuin Irakissa kuolleeseen käännytettyyn.

– Hallitus nousee takajaloilleen, kun irakilainen kuolee Irakissa, mutta kun suomalainen kuolee Suomessa, hiljaisuus on korvia huumaava.

SUOMEN UUTISET