

LEHTIKUVA
Antikainen hallituksen maahanmuuttopolitiikasta: Tulijat ovat työllistäneet – ainakin poliisia
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen vaati hallitukselta järkevää maahanmuuttopolitiikkaa ja antoi neuvoja hallitukselle tämän toteuttamiseksi.
Eduskunnassa on viime päivien aikana käsitelty hallituksen talousarvioesitystä vuodelle 2020. Keskustelua on käyty myös hallituksen löyhästä maahanmuuttopolitiikasta.
– Hallitus! Tehkää hätätilapykälät rajavartio- ja ulkomaalaislakiin, tehkää oleskeluluvista minimipituisia, tehkää sosiaaliturvasta kansalaisuusperusteinen ja laittakaa laittomasti maassa olevat säilöön, Antikainen vaati eduskunnassa ja muistutti, että vuoden 2015 turvapaikanhakijavyöry voi toistua uudelleen.
Demarit kehuivat tulijoiden työllistävää vaikutusta
Sosiaalidemokraattien puolueen riveistä kuultiin jopa, kuinka työllisyys nousi vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden ansiosta.
– Vuoden 2015 jälkeen poliisia on työllistänyt varsinkin seksuaalirikokset. Tämäkö todella on sosiaalidemokraateista hyvää työllisyyden nousua? Antikainen kysyi.
Seksuaalirikosten määrä kasvanut vauhdilla
Helsingin Sanomien mukaan seksuaalirikoksia ilmoitettiin poliisille tammi-kesäkuussa 16 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna ja seksuaalirikosepäilyt, joissa epäiltynä ulkomaan kansalainen, lisääntyivät 37 prosenttia.
Antikainen muistutti istunnossa, kuinka hallituksen maahanmuuttopolitiikan prioriteettina ei ole Suomen ja suomalaisten turvallisuus.
– Perussuomalaisille sen sijaan on tärkeää, että oma kansa tuntee olonsa turvalliseksi omassa maassaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- suomalaiset seksuaalirikokset oleskelulupa Sanna Antikainen Turvapaikanhakijat Turvallisuus perussuomalaiset SDP hallitus työllisyys maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Antikainen: Ministeri Ohisalon kommentit heikentävät poliisin uskottavuutta

Rantanen: Mitä hallitus aikoo tehdä turvapaikanhakijoiden muodostamalle uhalle?

Perussuomalaisilta lakialoite: Kansalaisuuden asumisaikavaatimus nostettava 10 vuoteen

Maahanmuuttajat ohituskaistalta kaupungin töihin Helsingissä: ”Positiivista erityiskohtelua”

Taas uusi julkisen rahan kankkulan kaivo: Tampereella luodaan kuntoutuspolkuja ulkomaalaistaustaisille seksuaalirikollisille oikeusministeriön piikkiin

Ruotsi ja Suomi myöntävät anteliaasti kansalaisuuksia maahanmuuttajille eurooppalaisessa vertailussa
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.