Samaan aikaan kun Suomea puhuttavat epäilyt ulkomaalaisten Oulussa tekemistä alaikäisten suomalaislasten raiskauksista, vihreiden kansanedustaja Ville Niinistöä huolestuttavat alaikäisten turvapaikanhakijoiden oikeudet.

Niinistö kertoo olevansa todella huolissaan siitä, ettei Suomi toteuta turvapaikanhakijalasten oikeuksia ihmisoikeusvelvoitteidensa edellyttämällä tavalla.

Aiheesta kirjallisen kysymyksen eduskunnassa jättäneen Niinistön mielestä kansainvälistä suojelua hakevia lapsia kohdellaan Suomessa ennen muuta turvapaikanhakijoina eikä lapsina.

– On häpeällistä, että Suomi vaarantaa lapsen oikeuksien toteutumisen. Lasten hyvinvoinnin mallimaana meidän on huolehdittava kaikkien lapsien oikeuksien yhtäläisestä toteutumisesta ja sopimusvelvoitteidemme noudattamisesta, Niinistö korostaa STT:n välittämässä tiedotteessa.

– Maahanmuuttovirasto on päätöksissään estänyt perheen yhdistämisiä sen vuoksi, että se katsoo tilanteita yritykseksi kiertää maahantulosäännöksiä. On käsittämätöntä, että viranomaisemme rankaisevat lapsia siitä, että perhe on hajonnut pakomatkalla.

Immonen: Röyhkeydellä ei mitään rajaa

Myös perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen jätti tänään hallitukselle kirjallisen kysymyksen. Sen aiheena oli ulkomaalaisten tekemät seksuaalirikokset.

Immonen vaatii hallitusta vihdoin myöntämään kulttuurierot selittävinä syinä ulkomaalaisten tekemissä seksuaalirikoksissa.

– Maahantulijoiden oma haluttomuus kotoutua johtaa välinpitämättömyyteen suomalaisia, suomalaista yhteiskuntaa, maan lakeja ja käytäntöjä kohtaan. Vastikään uutisoitiin tapauksesta, jossa turvapaikanhakija oli raiskannut useita naisia ja perustellut raiskauksia kulttuurieroilla. Tekijä ei omien sanojensa mukaan ollut vielä sopeutunut suomalaiseen yhteiskuntaan.

– Eikö röyhkeydellä ole enää mitään rajaa! Hallituksen on ryhdyttävä välittömästi konkreettisiin toimiin haittamaahanmuuton lopettamiseksi ja suomalaisten suojelemiseksi. Kansan mitta on täynnä, Immonen sanoo.

SUOMEN UUTISET