Kansanedustaja, eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Leena Meri siirtyi tiistaina hoitamaan toistaiseksi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävää. Meri kehottaa äänestäjiä suhtautumaan päivän tapahtumiin rauhallisesti.

– Perussuomalaiset kansanedustajat jatkavat edelleen työtä niillä valtakirjoilla, jotka äänestäjät ovat antaneet. Puolueen ohjelma on ihan sama kuin ennenkin. EU-kriittisyys ja hallitsemattoman maahanmuuton kritiikki ovat edelleen kärkiteemoja – unohtamatta muita vaaliohjelman linjauksia, Meri sanoo.

”Arvopohjamme ei ole muuttunut”

Hän ymmärtää silti, jos jotkut äänestäjät tuntevat itsensä petetyiksi.

– Syytä huoleen ei kuitenkaan ole. Me jatkamme samalla linjalla kuin tähänkin asti ja keskitymme omaan tekemiseen. Perussuomalainen puolue on olemassa äänestäjiä varten. Arvopohjamme ja tekemisen tapa ei ole muuttunut.

Tulevaisuuden suunnitelmat selvillä

Meri sanoo, ettei häneen oltu yhteydessä puolueesta loikanneiden puolelta.

– Sanoin jo puheenjohtajakampanjani aikana, että hyväksyn puheenjohtajavaalin lopputuloksen, oli se sitten mikä tahansa.

– Olen tänään pitänyt palaverin puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ja muiden perussuomalaisten kansanedustajien kanssa. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat kyllä selvillä, Meri sanoo.

ILKKA JANHUNEN