Kansanedustaja, perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola kuvailee tuntojaan pettyneeksi.

– En olisi uskonut että loikkareita on näin paljon. Tätä saattoi aavistella, mutta pidin kuitenkin todennäköisempänä, että useampi kansanedustaja jää perussuomalaisten ryhmään. Siinä lähtijöiden joukossa oli niitäkin, jotka äänestivät minua puolueen puheenjohtajistoon. Olen melko varma, että muutamia on painostettu jättämään perussuomalaiset. Silti on käsittämätöntä, ettei demokraattisesti valittu uusi puoluejohto kelpaa joillekin eduskuntaryhmän jäsenille.

”Persut eivät myy persettään”

Eerola korostaa, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä jatkaa sillä linjalla, jolle puolueen äänestäjät ovat antaneet tukensa.

– Annan suuren arvon äänestäjien tuelle ja voin vakuuttaa, ettei linjamme muutu. Pyrimme kaikki olemaan edelleen ääntenne arvoisia. Persut eivät myy persettään, Eerola sanoo.

Hän korostaa, ettei ole koskaan arvostanut loikkareita. Saman tosiasian totesi viime viikolla entinen puheenjohtaja Timo Soini, joka kirjoitti plokissaan: ”Pidän loikkareita luusereina. Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön”.

Jokainen voi arvioida Soinin kirjoituksia siihen nähden, mitä tänään tapahtui.

ILKKA JANHUNEN