Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen tyrmää Uusi vaihtoehto -ryhmään loikanneiden kansanedustajien julkisuudessa esittämät väitteet siitä, että joku ulkopuolinen taho olisi kaapannut perussuomalaisen puolueen.

– Nämä väitteet ovat täysin naurettavia ja vailla pohjaa. Kun Ylen toimittaja kysyi asiaan perusteluja Simon Elolta eilisessä A-studiossa, niin hän totesi olevansa asiasta varma, koska oli lukenut siitä Ilta-Sanomista. Voimme jokainen itse päätellä tästä sen, miten kestävällä pohjalla kaappausväitteet ovat. Niissä ei ole yksinkertaisesti mitään perää, Immonen toteaa.

– Kukaan ei ole kaapannut perussuomalaisia. Todistimme tämän itse viime viikonlopun puoluekokouksessa, jossa puolueen jäsenet valitsivat täysin demokraattisesti puolueelle uuden puheenjohtajiston. Olen ollut jäsenenä perussuomalaisissa jo vuodesta 2005 lähtien ja olen aina tukenut istuvaa puheenjohtajistoa. Minä seison jatkossakin puolueen jäsenten tekemien valintojen takana. Tuen siis luonnollisesti nytkin istuvaa puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa ja muuta puoluejohtoa.

Pyrkivät hajottamaan levittämällä huhuja

Immosen mukaan väitteet puolueen kaappauksesta vaikuttavat vahvasti salaliittoteorialta, jota levittämällä Uusi vaihtoehto -ryhmä pyrkii nyt hajottamaan perussuomalaista puoluetta. Immonen ei myöskään usko, että perussuomalaisista loikanneet kansanedustajat itsekään todellisuudessa uskovat levittämiään väitteitä.

– Foliohattuisten kaappausskenaariota todennäköisempi vaihtoehto puheenjohtajiston vaihdokselle lienee kuitenkin se, että puolueen jäsenistö uusiutuu, kun uusi ikäpolvi astuu esiin ja vanhempi polvi hiljalleen väistyy. Halla-ahon kannatus on kovaa erityisesti nuoremman ikäpolven keskuudessa, mutta toki myös vanhempien keskuudessa. Tähän kun lisätään vielä päälle se, että vanhaa puoluejohtoa kohtaan kyti kentällä jonkin verran tyytymättömyyttä, niin tällä sopalla saadaan täysin uuden näköinen puheenjohtajisto.

– Kukaan ei ole kaapannut puoluettamme. Puolue olemme me kaikki yhdessä ja valitsemme puolueen johdon jatkossakin demokraattisesti puoluekokouksessa. Perussuomalaiset on Suomen demokraattisin puolue, sillä meillä jokainen jäsen pääsee osallistumaan uuden puheenjohtajiston valintaan. Tulemme pitämään tämän puolueen jatkossakin tiukasti perussuomalaisissa käsissä, Immonen sanoo.

SUOMEN UUTISET