Artikkeli kuva

LEHTIKUVA

Ministeri Lindström: ”Luulo ei ole tiedon väärti”

20.04.2016 |15:50

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) oikoo väärinkäsityksiä työllisyyspaketin työnäytepalvelusta ja kutsuu työmarkkinaosapuolet kokeiluun mukaan.

Hallituksen tuoreen työllisyyspaketin toimista näyttää vallitsevan epätietoisuutta työmarkkinakentällä. Vaikka demarit ja punavihreä oppositio markkinoivat työnäytepalvelua pakkotyönä, ministeri Jari Lindström muistuttaa, että työnäytepalveluun osallistuminen on aina vapaaehtoista.

– Nyt tehdään vasta selvitystä, jossa mietitään esimerkiksi sitä, onko työnäytepalvelun pituus muutaman viikon vai muutaman kuukauden mittainen? Pituudesta ei ole vielä päätöstä ja todellisuudessa sen päättävät vapaaehtoisesti kokeiluun osallistuva työtön ja työnantaja yhdessä. Toivonkin ay-johtajien tutustuvan hallituksen esityksiin huolella, kun he arvioivat näitä uudistuksia, korostaa ministeri Lindström.

– Väärinkäytösten mahdollisuudet tullaan kitkemään. Selvää on jo nyt, ettei työnäytetyöntekijöitä saa käyttää suhdannehuippujen tasaajina eikä kesätyöläisten sijaisina. Suomessa on vahva ja ammattitaitoinen luottamusmiesverkosto, joka varmasti pystyy omalta osaltaan estämään työnäytepalvelun mahdolliset väärinkäytösyritykset.

Keskusjärjestöjä on jo kuultu

– Keskusjärjestöjä on asian tiimoilta jo kuultu, mutta epäselvyyksien välttämiseksi työ- ja elinkeinoministeriö järjestää lisäksi liitoille tilaisuuden, jossa he pääsevät vaikuttamaan työnäytteestä tehtävän selvityksen valmisteluun.

Lindström ilmoittaa olevansa myös pyydettäessä valmis tulemaan liittojen päättäviin elimiin avaamaan tarkemmin sekä työnäytepalvelua että muitakin hallituksen työllisyyspakettiin sisältyviä suunnitelmia.

– Eikö kannattaisi katsoa, avaako työnäytekokeilu uuden portin työllistymiselle vai ei? Jokainen työtön haluaa varmasti työllistyä. Työttömän ja työn kohtaamiseksi on tehtävä kaikki voitava, Lindström muistuttaa.

– Jos käy ilmi, ettei kokeilun kautta työllistytä, niin se voidaan lopettaa koska vain. Onko peruspäivärahalle putoaminen epäinhimillisempi taloudellinen riski työttömälle kuin nopea työllistyminen, vaikka sitten ansiosidonnaista työttömyysturvatasoa

SUOMEN UUTISET


Artikkeliin liittyvät aiheet


Mitä mieltä?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Viikon suosituimmat

4.
Suomen uutiset logo

Elokapinan kieltämistä ajavasta kansalaisaloitteesta tuli megahitti – aloitteen tekijöiden mukaan suursuosio lähettää selkeän viestin: ”Kansa ei enää hyväksy Elokapinan laitonta toimintaa”

28.09.2024 |20:08

Uusimmat