Jutun otsikko on hätkähdyttävä: ”Sunnuntaivieras: Asuntosijoittajat ja vuokranantajat ovat parasiitteja – perustarpeella tehdään rahaa”. Vasemmistoliiton pää-äänenkannattaja Kansan Uutiset käyttää äärimmäistä kieltä sadoista tuhansista suomalaisista.

Kansan Uutisten sunnuntaivieras-juttu tyrmistyttää. Pinja Vuorisen kirjoittamassa jutussa leimataan asuntosijoittajat ja vuokranantajat ”parasiiteiksi”. Kieli on poikkeuksellisen rajua. Esimerkiksi etnisiin vähemmistöihin kohdistettuna tällainen kielenkäyttö johtaa nykyään automaattisesti tuomioon.

Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan tyypillinen rangaistava menettely on ”…sellaisen tiedon, mielipiteen tai muun viestin levittäminen, joissa ryhmään kohdistuvaa väkivaltaa tai syrjintää pidetään hyväksyttävänä tai toivottavana tai ihmisiä verrataan eläimiin, loisiin jne. tai yleistäen väitetään heitä rikollisiksi tai esitetään alempiarvoisiksi jne”.

Professori ärähti

Suomessa on satojatuhansia asuntosijoittajia. Yksi heistä on Lapin yliopiston prosessioikeuden professori Mikko Vuorenpää. Hän kummeksuu itseensä kohdistuvaa aggresiiviisista kirjoitusta:

”[v]ihapuhetta sekä vastakkainasettelua vastustavan vasemmistoliiton pää-äänenkannattaja katsoo perustelluksi julkaista kolumnin, jossa muun muassa minua kutsutaan parasiitiksi”, Vuorenpää kirjoittaa.

Pinja Vuorinen mainostaa juttuaan Twitterissä.

Parasiittitekstistä ovat ovat innostuneet muun muassa vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheik sekä verenkarvaisten tappofantasioiden vuoksi potkut saanut vasemmistoliiton ex-toiminnanjohtaja Misha Dellinger. Molemmat tykkäävät Vuorisen ulostulosta, kymmenien muiden vasemmistoaktiivien lisäksi.

SUOMEN UUTISET