Viikonloppuna vasemmisto raivoaa netissä. Hehkuttaa aseellista väkivaltaa oikeistoa vastaan. Oikeistoa kannattava lukiolainen älähtää. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän työntekijä haukkuu lukiolaisen maan rakoon. Lopuksi vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula lyttää kaikki asiasta huomauttaneet.

Elokuu on lähtenyt käyntiin kuumissa merkeissä. Tavallinen kansa palaa lomilta työpaikoilleen, vasemmistoaktivistit palaavat mielenosoituksiinsa ja somepoteroihinsa.

Perjantaina autoilua ja parlamentarismia vastustava punavihreä Elokapina-liike järjesti Jyväskylässä mielenosoituksen MM-rallia vastaan. Paikalle tuli vastamielenosoittajia, jotka suihkuttivat elokapinallisten päälle pahalta haisevaa nestettä vesipyssyillä.

Vasemmistoliittoon kuuluva helsinkiläinen valtuutettu vietti lauantaitaan sabotoimalla bensa-aseman toimintaa. Hän kauhistui kuultuaan ruiskutusepisodista ja päivitteli, miten ”väkivalta hyväksytään”.

Ilmeisesti tästä suivaantuneena ”äärivihervasemmistolaiseksi” itseään luonnehtiva Ismo Peltonen ilmoitti hyväksyvänsä aseellisen toiminnan ”oikeistopolitiikan kukistamiseksi”.

– Tänään kyrpii sen verta, että hyväksyn aseellisen toiminnan oikeistopolitiikan kukistamiseksi, Ismo Peltonen kirjoitti Twitterissä.

– Eiköhän yön yli taas hieman helpota. Silti olen sitä mieltä, että oikeiston valtaa pitää vastustaa niin laillisin kuin laittomin keinoin.

Myöhemmin hän vielä täsmensi tarkoittavansa ”väkivallan uhkaa tai väkivaltaa”, jolla valta kaapataan ”pieneltä valtaeliitiltä”.

Väkivaltaa ja parempaa väkivaltaa

Kokoomuksen nuori, lukiota käyvä somevaikuttaja Mats Uotila toi esille Peltosen kaksoisstandardin, kun hän toisaalta vastustaa elokapinallisiin vesipyssyillä kohdistettua väkivaltaa mutta on valmis hyväksymään ihan oikeilla aseilla tehdyn väkivallan ”oikeiston valtaa” vastaan.

Keskusteluun liittyy vasemmistoliiton Taneli Hämäläinen, joka toimii puolueensa eduskuntaryhmän työntekijänä. Hän avustaa Anna Kontulaa ja Markus Mustajärveä.

Taneli Hämäläisen panos poliittisesta väkivallasta käytyyn keskusteluun oli sättiä kokoomuslainen Mats Uotila perinpohjaisesti. Hän nimitteli lukiolaista viikonlopun aikana tyhmäksi, trolliksi ja idiootiksi. Alatyylinen soimaaminen herätti sosiaalisessa mediassa melkoisesti huomiota. Kummasteltiin, minkä takia opetusministerin salkkua kantava puolue sättii lukiolaisen julkisesti pataluhaksi – sen jälkeen, kun tämä on sanonut, ettei hänen puolueeseensa kohdistuva aseellinen väkivallan uhka ole hyväksyttävää.

Sammallahti: ”Vihapuheesta vouhkaava vasemmisto ei joudu itse tilille”

Tätä Taneli Hämäläisen edustamaa epäasiallista ja solvaavaa keskustelutyyliä kutsutaan yleensä vihapuheeksi ja maalittamiseksi. Sitä voisi myös kutsua nettikiusaamiseksi. Vasemmistoliitto on aiemmin korostanut, että se ei puolueena hyväksy vihapuhetta.

Kokoomuksen Tere Sammallahti tuo esille sen, miten vasemmistolaisilla on vapaat kädet lietsoa väkivaltaa ja harjoittaa vihapuhetta, koska valtamedia ei puutu heidän tekemisiinsä.

– Jos kokoomuksen työntekijä haukkuisi vasemmistolaista nuorisopolitiikkoa Tanelin tavoin, tapaus olisi lehdissä, anteeksipyyntöjä sekä potkuja jaettaisiin pikavauhtia, Sammallahti kirjoittaa.

– Vihapuheesta vouhkaava vasemmisto ei joudu itse näistä tilille, media ei vaadi vasemmistolta samaa standardia.

Anna Kontula: ”Hän vastaa sanomisistaan itse”

Valtamedian on siis turha odottaa puuttuvan vasemmistoliiton eduskunta-avustajan harjoittamaan vihapuheeseen. Mutta yhtä vähän siitä välittää myös kansanedustaja Anna Kontula, jonka avustaja Taneli Hämäläinen on.

– Taneli Hämäläinen on osan työajastaan avustajani. Tässä tehtävässä hänen tulee nimitellä ihmisiä vain, jos siitä yhdessä sovitaan. Tällöin vastaan nimittelystä ja sen asiallisuudesta, Anna Kontula kirjoittaa.

– Muina aikoina hän vastaa sanomisistaan itse, kuten aikuisten maailmassa on tapana.

Kontula kirjoittaa myös pitävänsä ”raukkamaisena yrityksiä vetää työnantaja mukaan selkkauksiin”. Anna Kontula ei kuitenkaan ota kantaa siihen, edustaako hänen puoluetoverinsa käytös hänen mielestään vasemmistolaisia arvoja.

Koska ”työnantajan vetäminen mukaan selkkauksiin” kuuluu olennaisena osana nimenomaan vasemmistolaisten pelikirjaan, somen irvileuat ovat jo laatineet Kontula-kortin, jonka voi läväyttää pöytään seuraavan kerran, kun vasemmistolaiset tekevät joukolla ilmiantoja jonkun ihmisen työnantajalle.

SUOMEN UUTISET