Poliisi sai kesällä valmiiksi esitutkinnan vasemmistoliiton entiseen toiminnanjohtajaan Misha Dellingeriin liittyvässä jutussa, jossa rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti helmikuussa aloittaneensa esitutkinnan Misha Dellingerin perustamasta Twitter-tilistä. Rikosnimikkeenä oli tuolloin kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Poliisi vahvistaa nyt Suomen Uutisille, että tutkinta saatiin päätökseen kesällä ja että juttu on siirtynyt syyteharkintaan.

Raakoja murhakehotuksia ja natsittelua

Suomen Uutiset kertoi 27. helmikuuta, että Dellingerin perustamalta Twitter-tililtä on lähetetty raakoja murhakehotuksia – sekä erikseen nimetty vihan kohteita. Viesteissä esimerkiksi kehotetaan tappamaan fasistit ja ilmastonmuutoksen kieltäjät.

Tililtä lähetetyissä viesteissä myös väitetään perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon olevan ”fasisti”, jonka kannattajat ovat ”täysiä natseja”. Viesteissä myös väitetään europarlamentaarikko Laura Huhtasaaren olevan ”valkoisen ylivallan” kannattaja.

Aktivoitui Twitterissä

Dellinger on aiemminkin herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa raakaa väkivaltaa lietsovilla kirjoituksillaan. Tapauksen tultua julki Dellinger oli kuitenkin esittänyt vasemmistoliiton puheenjohtajalle Li Anderssonille, että ei olisikaan itse kirjoittanut viestejä Twitter-tililtä, ja että kyseiselle tilille olisi tunnukset useilla muillakin henkilöillä.

Dellinger irtisanoutui helmikuussa tehtävästään vasemmistoliiton toiminnanjohtajana ja vetäytyi julkisuudesta. Viime aikoina Dellinger on jälleen aktivoitunut Twitterissä, jossa hän esiintyy omalla nimellään.

Dellinger kertoo nykyään olevansa ”puolueisiin sitoutumaton politiikan, yhteiskunnan, järjestöjen ja organisaatioiden asiantuntija.”

SUOMEN UUTISET