Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kysyi opetusministeri Li Anderssonilta (vas.) eilen Twitterissä, tuomitseeko Andersson ulkomailla mielenosoituksissa tapahtuneen ilkivallan. Tavio viittaa väkivaltaisiksi yltyneisiin mellakoihin, jotka saivat alkunsa Yhdysvalloista.

Ministeri Li Andersson ei ole vastannut Ville Tavion kysymykseen, joten Tavio on tänään laatinut samasta aiheesta kirjallisen kysymyksen. Ministerin kirjallisen vastauksen tulee olla eduskunnassa 21 päivän kuluessa siitä, kun valtioneuvoston kanslia on vastaanottanut kysymyksen.

Kysymyksessään Tavio kiinnittää huomiota siihen, että eri puolilla länsimaita tapahtuvat mellakat ovat saaneet muotoja, jotka eivät liity Black Lives Matter -liikkeen alkuperäiseen teemaan eli poliisiväkivaltaan. Mellakoitsijat ovat turmelleet mm. historiallisten henkilöiden patsaita.

Historian vääristely huolestuttava ilmiö

Tavio katsoo, että opetusministerillä ja koulujärjestelmällä on tilaisuus reagoida tapahtumiin viestittämällä, että vahingonteko ei kuulu mielenosoituksiin.

– Mellakoissa ei ole enää kyse pelkästään tämän ajan epäoikeudenmukaisuuksien korjaamisesta, vaan mellakoitsijat ovat ottaneet kohteikseen historialliset henkilöt ja rakennukset. Historian vääristely on huolestuttava ilmiö, johon onneksi voidaan koulutuksen keinoin vaikuttaa, Tavio sanoo.

Demokratiassa noudatetaan lakeja

Tavio korostaa, että jos esimerkiksi jokin patsas halutaan pois näkyvältä paikalta, siihen on lainmukaisia keinoja.

– Demokratiassa noudatetaan lakeja ja poliittinen vahingonteko osoittaa sivistymättömyyttä. Tahdon tietää, hyväksyykö pääministeri Sanna Marinin hallituksen opetusministeri poliittisessa tarkoituksessa tehtävän ilkivallan, Tavio sanoo.

SUOMEN UUTISET