Meneillään olevien hallitusneuvotteluiden Oikeusvaltion kehittäminen -alatyöryhmän puheenjohtaja Dan Koivulaakso (vas.) on myöntänyt, että Suomen Uutisten julkisuuteen nostamat kuvakaappaukset hänen aiemmista kirjoituksistaan ovat aitoja. Vasemmistonuorten keskustelufoorumilta otettujen kuvakaappausten tekstit ovat Koivulaakson mukaan hänen kirjoittamiaan.

Dan Koivulaakso myönsi Lännen Median toimittajalle kirjoittaneensa kyseiset viestit.

– Viestit ovat minun kirjoittamiani, mutta Suomen Uutisten tulkinta viesteistä on harhaanjohtava, Koivulaakso sanoo Kaleva-lehdessä.

Viesteissään Koivulaakso kutsui poliiseja sioiksi ja pasifismia vakavaksi mielenhäiriöksi. Hän peräänkuulutti ”erittäin brutaalia antifasistista toimintaa” ja ”taktista väkivaltaa” ja oli huolissaan siitä, että ”räikeästi rasistinen” poliisi ”suojelee natseja”.

Kalevan jutussa Koivulaakso ei täsmennä, millä tavoin Suomen Uutisten ”tulkinta viesteistä on harhaanjohtava”. Dan Koivulaakson alkuperäiset viestit ovat kaikkien luettavissa Suomen Uutisten aiemmassa jutussa, joten jokainen voi tehdä niistä omat tulkintansa.

Nyt Koivulaakso sanoo pahoittelevansa silloin käyttämäänsä kieltä.

– Olen pahoillani, että käytin asiatonta kieltä 10–12 vuotta vanhoissa foorumikeskusteluissa. Kirjoitukseni eivät edusta ajatteluani ja toivon, että voimme vanhojen pohdintojen sijaan keskittyä tähän päivään ja viranomaisten resurssien turvaamiseen, oikeusvaltion vahvistamiseen sekä Suomen hyvinvoinnin kehittämiseen, Koivulaakso sanoo Kaleva-lehdelle.

Dan Koivulaakso ei kuitenkaan kerro julkisesti, miksi hänen mielipiteensä esimerkiksi poliittisen väkivallan tarpeellisuudesta tai poliisin rasistisuudesta ovat muuttuneet. Tai mitä hän näistä asioista nykyään ajattelee.

Epäselvää on sekin, miksi hän on vielä 2017 hehkuttanut NoG20-kokousta, jossa vasemmistotaustaiset räyhääjät tuhosivat urakalla Hampuria. Sitä, mitä Koivulaakso kutsuu ”mahtavaksi tunnelmaksi”, kutsutaan mediassa ”kaoottiseksi mellakoinniksi”. Lähes viidensadan poliisin loukkaantumiseen johtaneen mellakoinnin tunnelmia voi katsella vaikkapa täältä.

Koivulaakso ei aio luopua Oikeusvaltion kehittäminen -alatyöryhmän puheenjohtajuudestaan hallitusneuvotteluissa.

Iltalehden keskiviikkona haastattelema vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ei pitänyt Koivulaakson kirjoituksia ongelmallisina.

SUOMEN UUTISET