Leipzigin kaupunki on tarjonnut yhteensä 100 000 euron palkkion tiedoista, jotka johtaisivat tuhopoltoista ja pahoinpitelystä epäiltyjen äärivasemmistolaisten kiinnisaamiseen. Palkkio on suurin mitä Saksassa on luvattu sitten Baader-Meinhof-terroristiryhmän aikojen. Antifan hyökkäys kiinteistöalalla työskentelevää naista kohtaan oli liikaa kaupungin johdolle.

Kaakkois-Saksan Leipzigissä on viime aikoina tapahtunut useita tuhopolttoja rakennustyömailla. Muun muassa rakennusnostureita on sytytetty tuleen, kertoo Bild-lehti. Tuhopoltoista on aiheutunut jopa 10 miljoonan euron vahingot. Äärivasemmistolaiset ovat ottaneet vastuun tuhopoltoista omalla Indymedia-uutissivustollaan julkaistussa kirjoituksessa.

Ainakin seitsemän rakennustyömaihin kohdistuneen tuhopolton lisäksi äärivasemmistolaisia epäillään myös erään kiinteistöalan yrityksen naistyöntekijän pahoinpitelystä. Antifan edustajat olivat tunkeutuneet illalla naisen kotiin ja pahoinpidelleet tämän.

”Nyt raja on ylitetty!”

Poliisin tiedottaja Andreas Loepki kertoo Bild-lehdelle, että äärivasemmisto on aiemminkin suorittanut samanlaisia hyökkäyksiä ihmisten koteihin, mutta ne ovat aina kohdistuneet ”äärioikeistolaisiksi” luokiteltuihin henkilöihin.

– Nyt on raja ylitetty! Väkivaltavasemmisto ei enää kaihda edes hyökkäyksiä avuttomia naisia kohtaan, sanoo Leipzigin ylipormestari Burkhard Jung (SPD). Ylipormestarin mielestä tilanne on niin paha, että tässä ei olla enää kaukana poliittisista murhista.

– Äärivasemmistolaisten levittämä väite siitä, että heidän väkivaltansa kohdistuu vain esineitä ja instituutioita vastaan, ei ihmisiä vastaan, on osoittautunut valheeksi, ylipormestari Jung jatkaa.

Nyt raja on siis ylitetty ja Leipzigin kaupungin johto on päättänyt tarjota 100 000 euron palkkion tekijöiden tunnistamiseksi. Palkkio on suurin mitä Saksassa on tarjottu Punaisen armeijakunnan eli Baader-Meinhof-liigan aikojen jälkeen.

SUOMEN UUTISET