Saksassakin tilanne on se, että julkisuudessa keskustellaan vain äärioikeiston väkivallasta, vaikka äärivasemmiston väkivallasta on tullut koko ajan järjestäytyneempää ja pidäkkeettömämpää. Siitä huolimatta media tai edes viranomaiset eivät juurikaan tunnu kiinnittävän huomiota äärivasemmiston väkivaltaisiin tekoihin. Frankfurter Allgemeine -lehden toimittaja tekee poikkeuksen.

Onko syynä se, että äärivasemmiston väkivaltaa pidetään jostain syystä moraalisesti oikeutetumpana, kysyy Frankfurter Allgemeine -lehden politiikan toimittaja Reiner Burger.

Lehden mukaan äärivasemmistolainen väkivalta yhdistetään usein ”kaikkien hyvien asioiden puolustamiseen”, kuten vaikkapa ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun.

”Antifa on vallanpitäjien katutappeluosasto”

Kirjailija Oliver Zimski menee vieläkin syvemmälle etsiessään syitä sille, miksi äärivasemmistolainen väkivalta on niin laajasti hyväksyttyä. Hän pitää Antifaa vallanpitäjien käsikassarana, jonka tehtävänä on väkivalloin nujertaa kaikki eliittiä kritisoivat. Zimskin kirjoitus Antifa-liikkeestä löytyy tunnetun juutalaisen toimittajan Henryk M. Broderin pyörittämältä Die Achse des Guten –blogisivustolta.

Oliver Zimskin mukaan väkivaltaisesta äärivasemmistolaisuudesta on tullut viime vuosina salonkikelpoista. Antifasta on kehittynyt verovaroilla rahoitettu vallanpitäjien väkivaltaryhmä, joka ilmestyy pitämään äänekkäitä ja väkivaltaisia protesteja kaikkialle, missä toisinajattelijat yrittävät saada äänensä kuuluville. Antifa esiintyy ikään kuin ”kansan oikeutetun vihan edustajana” väärinajattelijoita vastaan.

Merkel teki salonkikelpoiseksi

Zimskin mielestä Antifan salonkikelpoisuudesta saadaan kiittää ennen kaikkea liittokansleri Angela Merkeliä, joka omaksui vuonna 2015 vasemmistoradikaalien ”Ei rajoja, ei kansakuntia” -ideologian. Merkel ryhtyi ikään kuin kaikkien maailman pakolaisten hyväsydämiseksi äidiksi.

Kirjoittajan mielestä Antifaa ohjataan hyvin korkealta tasolta. Tavoitteena on Saksan yhteiskunnan rakenteiden järjestelmällinen horjuttaminen. Käytännössä Antifan toiminta suuntautuu kaikkia Merkelin maahanmuuttopolitiikan kriitikkoja vastaan.

Zimski muistuttaa, että Antifan tavoitteena on aina ollut yhteiskunnan rakenteiden horjuttaminen. Siksi se hyökkää nytkin poliisin, armeijan, valtionrautateiden, porvarillisen keskiluokan ja muiden vastaavien ”yhteiskunnan tukipylväiden” kimppuun. Natsijahti on vain tekosyy tälle kaikelle.

Kaikuja 20-luvun Saksasta

Alunperin Antifa perustettiin Saksan kommunistisen puolueen toimesta vuonna 1923. Sillä oli kaksi päätehtävää: aseellisen vallankumouksen käynnistäminen ja poliittisten vastustajien ahdisteleminen. Sillä oli siis sama tarkoitus kuin natsien SA-joukoilla, Zimski muistuttaa. Molemmat olivat katutappelijoita.

Zimski löytää myös vertailukohtia Antifan ja islamin välillä. Antifa katsoo olevansa kaiken hyvän puolella kaikkea pahaa vastaan. Islam puolestaan on julistanut itsensä ”rauhan uskonnoksi”. Zimskin mukaan tämä saattaa osaltaan selittää Antifan sympatiat islamisteja kohtaan.

Kaikesta tästä huolimatta valtamedia toistelee Antifan retoriikkaa kritiikittömästi, Oliver Zimski toteaa.

SUOMEN UUTISET