EU- ja maahanmuuttokriittisen AfD-puolueen kansanedustaja Frank Magnitz joutui äskettäin rajun pahoinpitelyn uhriksi. Mutta koska kansanedustaja edustaa AfD:tä, monille poliitikoille tuotti vaikeuksia tuomita väkivalta tässä tapauksessa.

Antifan Berliinin osasto sen sijaan ei turhia kursaillut, vaan kiitti AfD-kansanedustajan pahoinpitelijöitä Facebook-päivityksessään. Päivityksen julkaisuhetkellä Frank Magnitz makasi sairaalavuoteella.

Osa Antifan päivitystä kommentoineista oli samoilla linjoilla Antifan kanssa todeten AfD:n suuntaan, että ”sitä niittää mitä kylvää”. Osa kommentoijista puolestaan ihmetteli väkivaltaa ylistävää päivitystä.

Antifan kiitospäivitys oli raportoitu myös Facebookin ylläpidolle. Facebook ei kuitenkaan nähnyt väkivallasta kiittämisessä mitään pahaa, vaan ilmoitti, että Antifan viesti ei loukkaa Facebookin yhteisönormeja.

Facebookin linjaus on hurja Saksassa, jonka kansalaisilla luulisi olevan herkät korvat poliittiselle väkivallalle.

Samat yhteisönormit kaikille?

Äskettäin Suomessa oikeusministeriön seminaarissa vieraillut Facebookin Suomen ja Ruotsin yhteiskuntasuhteiden johtaja Christine Grahn vakuutti, että Facebookin säännöt ovat samat kaikille puolueille: myös perussuomalaisille.

Näyttää kuitenkin siltä, että ainakaan Antifaa eivät samat säännöt koske.

Suomen Uutiset julkaisi äskettäin laajan jutun Facebookin poukkoilevasta sensuurilinjasta, joka iskee todella lujasti konservatiivisiin vaaliehdokkaisiin.

Saksassa siirrytty ”seuraavalle tasolle”

Berliinissä asuva vapaa toimittaja Pertti Rönkkö kertoo Facebook-sivullaan, että Saksassa on Frank Magnitzin pahoinpitelyn jälkimainingeissa siirrytty sujuvasti seuraavalle tasolle: nyt muotina ovat ”natsit ulos” -päivitykset.

Vasemmistoa edustava Thüringenin osavaltion pääministeri Bodo Ramelow näyttää mallia rakentavassa Twitter-päivityksessään.

Ensi viikonloppuna järjestetään AfD:n puoluekokous. Saksan sisäinen tiedustelupalvelu on varoittanut vasemmistoradikaalien iskujen mahdollisuudesta puoluekokouksen yhteydessä.

SUOMEN UUTISET