”Olemme keskellä vakavaa vaaleihin ja kampanjaan vaikuttamista, kiusantekoa ja häirintää, joka näyttää kohdistuvan ainoastaan perussuomalaisiin.” Näin kirjoittaa poliittinen suunnittelija Riikka Purra (ps.).

Purra jatkaa:

– Facebookin toiminta on täysin mielivaltaista, ja se kiihtyy koko ajan. Monien kohdalla häirintä on alkanut ehdokkaaksi nimeämisen jälkeen, joillakin sitä on kestänyt paljon kauemmin.

– Vaikuttaa siltä, että kun kerran joudut ”banni-limboon”, tulevat seuraavat sanktiot aina vain helpommin. Pehmolelu, johon on kiinnitetty ”Jotain rajaa”-pinssi? Rikkoo yhteisönormeja! Kuva Suomen ja Ruotsin välisestä rajasta? Rikkoo yhteisönormeja! Toisen puolueen ehdokkaan postauksen jakaminen? Rikkoo yhteisönormeja perussuomalaisen kohdalla

– Ongelma koskettaa ehdokkaita, kampanjatiimejä ja jäseniä jokaisessa vaalipiirissä.

Purran mukaan jopa istuvien kansanedustajien kampanjamateriaalia on poistettu, joskaan ei heidän omilta sivuiltaan. Jopa maksettuja mainoksia on vedetty pois, ja niiden esilläoloa on rajoitettu.

Hän kävi tänään asiaa läpi Ylen toimittajan kanssa.

– Esittelin Ylen toimittajalle lukuisia kuvakaappauksia eduskuntavaaliehdokkaidemme poistetuista tai bännit aiheuttaneista päivityksistä. Joukosta löytyy täysin harmittomia ”Suo, kuokka, Jussi”-kuvia vuosien takaa, Halla-ahon tai omien tekstieni jakamista, muka vääriä yksittäisiä sanavalintoja, postauksia, jotka hyväksytään joidenkin jakamana, mutta toisten kohdalla ne antavat 30 päivän profiilin jäädytyksen, monen vuoden jälkeen yhtäkkiä ”vääriksi” muuttuneita päivityksiä ja niin edelleen.

SUOMEN UUTISET