Saksan kotimaantiedustelu varoittaa ilmastoprotesteiksi naamioiduista äärivasemmiston iskuista. Iskujen kohteina voivat olla risteilyalukset, katumaasturit, lentokentät tai suuret karjatilat. Äärivasemmistolaisten lopullisena tavoitteena on kuitenkin kapitalismin murskaaminen.

Saksassa on meneillään monenlaisia ilmastoprotesteja, kuten mielenosoitukset ruskohiilen louhintaa vastaan tai Hambacherin metsän säilyttämisen puolesta.

Kotimaantiedustelupalvelu haluaa kuitenkin varoittaa, että kaikkien ilmastoprotestien takana ei välttämättä ole vilpitön huoli ilmastosta, vaan pikemminkin syvä viha kapitalististista järjestelmää vastaan, uutisoi Focus-lehti. Äärivasemmiston vihollislistalla ovat monenlaiset kapitalismin symbolit, kuten luksusautot, risteilyalukset ja lentäminen.

Vasemmistoaktivistit ovat esimerkiksi pyrkineet estämään risteilyaluksen lähtöä satamasta tai häiritsemään lentokenttien toimintaa. Myös luksusautoja myyviin liikkeisiin on tehty iskuja: kesäkuussa poltettiin neljä Porschea autoliikkeen pihaan ja elokuussa poltettiin peräti 46 kalliimman luokan autoa Jaguar-jälleenmyyjän pihalla.

Naarmuta maalia tai polta koko auto

Äärivasemmistolaisten suosimilla nettisivuilla annetaan ohjeita luksusautojen kohteluun: ”Naarmuta maalia, riko ikkunat, puhko renkaat, spreijaa tägejä, ruiskuta uretaanivaahtoa pakoputkeen tai sytytä tuleen.” Autojen polttamista perustellaan ilmastolla:

– Haluamme tehdä konkreettisia toimenpiteitä ilmastolle haitallisten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

”Järjestelmän muutos, ei ilmastonmuutos!”

Kotimaantiedustelun mukaan äärivasemmistolaiset kokevat, että jatkuva talouskasvu ja kapitalismi ovat ristiriidassa ilmastonsuojelun kanssa. Siksi ilmastonkatastrofin estämiseksi tarvitaan järjestelmän muutos.

– Pikemminkin kyse on kapitalistisen yhteiskuntajärjestelmän kaatamisesta ja heidän ideologiansa mukaisen, uuden poliittisen järjestelmän luomisesta, Saksan kotimaantiedustelu arvioi.

Saksassa odotetaan laajoja mielenosoituksia maailmanlaajuisena ilmastolakkopäivänä 29. marraskuuta.

Suomen Uutiset kertoi aiemmin, miten rakennustyömaille tehdyt tuhopoltot johtivat siihen, että Leipzigin kaupunki päätti tarjota 100 000 euron palkkion äärivasemmistolaisten kiinni saamiseen johtavista tiedoista. Kiinteistöalalla työskentelevän naisen pahoinpitely hänen kotonaan oli viimeinen niitti, joka sai kaupunginisät reagoimaan ja lupaamaan palkkion.

SUOMEN UUTISET