SAKSA | EU- ja maahanmuuttokriittisen AfD-puolueen kansanedustaja Frank Magnitz on joutunut rajun pahoinpitelyn uhriksi. Puolue kutsuu tapausta murhayritykseksi.

Kolme naamioitunutta miestä hyökkäsi maanantaina kadulla saksalaisen liittopäiväedustaja Frank Magnitzin kimppuun. Videotallenne näyttää, miten kaksi henkilö lähestyi Magnitzia takaapäin kolmannen seuratessa kauempana. Yksi seuraajista löi Magnitzia, jonka seurauksena hän kaatui. Hyökkääjät poistuivat nopeasti paikalta.

AfD on julkaissut kuvan Magnitzista Twitter-tilillään. Kuvassa 66-vuotias kansanedustaja makaa sairaalavuoteella. Hänen päässään on suuri avohaava.

Varoitus: kuva voi järkyttää.

AfD-puolue epäilee tekoa murhayritykseksi.

Hollantilainen poliitikko Greet Wilders kutsuu tapahtumaa järkyttäväksi iskuksi.

Äskettäin räjähti myös puolueen toimisto

Vain muutama päivä ehti kulua siitä, kun AfD:n Döbelnin toimistoon heitettiin räjähde. Tapauksen johdosta otettiin kiinni kolme miestä.

Deutsche Welle -lehden mukaan toimiston sisällä syttyi tulipalo, lisäksi lähelle pysäköityjä autoja vahingoittui.

AfD:n kansanedustaja Jens Maier julkaisi Twitter-seinällään kuvan vaurioista.

https://twitter.com/JensMaierAfD/status/1081110075421458432


Saksin osavaltion sisäministeri Roland Wöller sanoi, että isku vie poliitikkoja kohtaan suunnatun väkivallan aivan uudelle tasolle.

– Väkivalta ei kuulu politiikkaan. AfD:tä vastaan on taisteltava poliittisesti – ei räjähteillä, kristillisdemokraatteihin kuuluva Wöller sanoi.

Wöllerin sanavalinta oli vähintäänkin erikoinen. Muutenkin jännitteisen maan poliittista tilannetta tuskin lievittää se, että usutetaan muita ”taisteluun” puoluetta vastaan, jota on juuri isketty pommilla.

Ekstremismiä ja terrorismia tutkiva poliisin yksikkö selvittää tapausta.

Saksaa on ravistellut viime päivinä myös laaja hakkerointiskandaali.

Muutos 10.1.2019 klo 18:10. Jutussa todettiin aiemmin kansainvälisen median uutisointiin nojaten, että Magnitz ”lyötiin tajuttomaksi puukappaleella. Hyökkääjät jatkoivat tajuttoman kansanedustajan pahoinpitelyä potkimalla häntä päähän. Paikalle tullut rakennustyöntekijä ajoi miehet pakosalle.” Asiaa ei saatu vahvistettua valvontakameroiden kuvan perusteella. Bremenin poliisi kertoi hyökkäyksen tapahtuneen yllättäen takaapäin, jonka jälkeen hyökkääjät poistuivat paikalta nopeasti. Juttua korjattu teon kuvauksen osalta. Kts myös jatkojuttu.

SUOMEN UUTISET