Dan Koivulaakso päätti kutsua keskustapuolueen kansanedustajaa ”kylähulluksi”. Hän sai vastenmielisen väitteensä tueksi vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon.

Keskustelu alkoi, kun enontekiöläinen kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) kirjoitti, että Li Andersson ja Touko Aalto olisivat ”saaneet molemmat puoluetoimistolta ohjeistuksen olla keskustelematta kanssani somessa, koska pelkkää hävittävää. Nauratti.”

Vasemmistoaktivisti Dan Koivulaakso vastasi tähän: ”Melkoinen itseluottamus kylähullulla kun kuvittelee, että puoluejohtajat haluaisivat keskustella hänen kanssaan.”

Mikko Kärnä vastasi Koivulaaksolle: ”On surullista, että tunnettu vasemmistopoliitikko lähtee tällaiseen henkilöön kohdistuvaan kommentointiin.”

Verkkokeskustelijat huomauttivat Koivulaaksoa arrogantista, ikävänsävyisestä puheesta.

Koivulaakson komentti oli vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon mieleen, ja hän tykkäsi lappalaiskansanedustajaa poikkeuksellisen ikävään sävyyn alentavasta kommentista. Aallon toiminta on hämmästyttävää siihen nähden, että hän sai juuri äskettäin rajusti pyyhkeitä kaupunginvaltuutettu Fatim Diarran somekommentointia seuranneesta episodista. Diarra lyttäsi maalla asuvat ihmiset vaimonhakkaajiksi.

Korostaa vihapuheen torjuntaa , syyllistyy siihen itse?

Koivulaakso sekä Aalto puhuvat usein vihapuhetta vastaan. Aalto tuomitsi hiljattain vihapuheen ja sen synnyttämien jännitteiden käyttämisen politiikan välineenä. Hän kertoi aikaisemmin Ylen Ykkösaamussa että ”jotkut poliitikot pyrkivät käyttämään jännitteitä oman politiikkansa kantorakettina.”

Niin ikään vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen korosti äskettäisessä kampanja-avauksessaan ihmisvihaisen puheen torjumisen tärkeyttä.

Ylen haastatteleman viestintäoikeuden professorin Päivi Tiilikan mukaan hulluksi nimittelystä voidaan tuomita korvauksiin.

SUOMEN UUTISET