Perussuomalaisten eduskuntaryhmä esittää, että yhdenvertaisuusvaltuutetun määrärahoja karsitaan rajusti vuonna 2018. He ovat jättäneet asiasta talousarvioaloitteen, jossa nyt lähes 1,5 miljoonan euron budjetti pienenisi sataantuhanteen euroon.

Maahanmuuton arvostelu erityissyynissä

Perussuomalaiset kokevat, että yhdenvertaisuusvaltuutetusta on tullut poliittisen pelin valvova osapuoli, joka tukahduttaa sananvapautta.

– On melko käsittämätöntä, että vuonna 2017 meillä on Suomessa valtion virasto, joka lähettelee puolueille nootteja, jos näiden jäsenet sanovat valtuutetun mielestä jotain epäsopivaa. Sanomatta lienee selvää, että kaikki monikulttuurisuuden ja maahanmuuton arvostelu on joutunut syyniin, perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen sanoo.

”Tämähän on kuin DDR:stä!”

Immonen viittaa tapauksiin, joissa yhdenvertaisuusvaltuutettu on lähettänyt perussuomalaisten puoluetoimistolle selvityspyyntöjä kuntavaaliehdokkaiden kirjoituksista.

– Tällaisen vihapuhekyttäämisen varjolla halutaan rajoittaa sananvapautta, jos sananvapaus tuo esille konsensukselle epämukavia faktoja. Haluan muistuttaa, että jopa Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä pitää vihapuhe-hömppää kyseenalaisena välineenä sananvapauden kannalta.

– Meillä on jopa yliopiston kehittämä algoritmi, joka seuloo netistä niin sanottua vihapuhetta. Tämähän on kuin DDR:stä! Immonen lataa.

Syyllistyy itse poliittiseen syrjintään

Perussuomalaisten mukaan yhdenvertaisuusvaltuutetun pitäisi pysyä lestissään, ja puuttua vain oikeaan syrjintään.

– Yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtäviin kuuluu puuttua muun muassa poliittiseen syrjintään. Hänhän itse syyllistyy siihen puuttumalla mielipiteisiin, joista hän itse ei vain pidä, Immonen huomauttaa.

– Olemme yhdessä tulleet tulokseen, että valtuutetun toiminta on ollut omiaan heikentämään suomalaista demokratiakäsitystä ja sananvapautta. Siksi se pitää rakentaa alusta.

SUOMEN UUTISET

Tagit