

Väkivaltainen kiakkovieraiden mielenosoituskulkue Tampereella. Arkistokuvaa. / LEHTIKUVA
Yhdysvallat aikoo luokitella Antifan terroristijärjestöksi – voivatko Suomen Vasemmistoliiton johtohahmot enää vierailla maassa?
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo aikeesta määritellä äärivasemmistolainen Antifa terroristijärjestöksi. Hän ilmoittaa asiasta Twitterissä.
The United States of America will be designating ANTIFA as a Terrorist Organization.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 31, 2020
Yhdysvaltoja ravisuttaneiden, useita päiviä jatkuneiden mellakoiden keskellä on käyty kiihkeää keskustelua siitä, kuka levottomuuksia organisoi.
Trumpin ja konservatiivisen oikeusministeri William Barrin näkemyksen mukaan mellakointia lietsovat anarkistiset ja äärivasemmistoryhmät.
Useat vasemmistopoliitikot ovat puolestaan löytäneet syyllisiä täsmälleen päinvastaisesta suunnasta. Minneapoliksen vasemmistopormestari Jacob Freyn (dem.) mukaan syypäitä mellakoiden aiheuttamiin tuhoihin ovat valkoisen ylivallan tavoittelijat, järjestäytynyt rikollisuus ja ulkopuoliset villitsijät. Samoin Minnesotan osavaltion vasemmistolainen oikeusministeri Keith Ellison (dem.) twiittaa tekstejä, joiden perusteella agitoijat ovat äärioikeistolaisia.
Ellisonin sanojen painoa heikentää se, että hän on vastikään kuvannut itsensä Antifa-kirja kädessään. Twitterissä jakamassaan ja sittemmin poistetussa viestissä hän katsoi Antifan kylvävän “pelkoa Trumpin sydämeen”.
Vallanpitäjien väkivaltaosasto?
Antifasta on pitkään esitetty epäilyjä, että se toimii vallanpitäjien katutappeluosastona. Suomen Uutiset kirjoitti aiemmin, miten väkivaltaisesta äärivasemmistolaisuudesta on tullut viime vuosina salonkikelpoista, ja miten media käsittelee liikkeen iskuja huomattavasti myötäsukaisemmin kuin äärioikeistoväkivaltaa.
SU kirjoitti aikaisemmin: Antifasta on kehittynyt verovaroilla rahoitettu vallanpitäjien väkivaltaryhmä, joka ilmestyy pitämään äänekkäitä ja väkivaltaisia protesteja kaikkialle, missä toisinajattelijat yrittävät saada äänensä kuuluville. Antifa esiintyy ikään kuin ”kansan oikeutetun vihan edustajana” väärinajattelijoita vastaan.
Antifa Suomessa
Suomen tunnetuin Antifan puolesta liputtanut henkilö löytyy opetusministeri Li Anderssonin (vas.) kabinetista. Hänen erityisavustajansa Dan Koivulaakso (vas.) on aiempina vuosina peräänkuuluttanut ”erittäin brutaalia” AFA:a eli antifasistista toimintaa.
Myös Andersson on itse signaloinut hyväksyvästi järjestön suuntaan.
Äskettäin Andersson joutui tiukkaan paikkaan. Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtaja Miska Dellinger joutui eroamaan tehtävästään, koska hän jäi kiinni tappamiseen yllyttämisestä. Puolue yritti lakaista kohun maton alle ja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, mutta lopulta paine kasvoi liian suureksi ja Dellinger joutui jättämään tehtävänsä.
Vanha sanonta kertoo: Jos se näyttää ankalta, ui niin kuin ankka ja vaakkuu kuin ankka, niin se on todennäköisesti ankka.
Vasemmistoliitto rekrytoi osaajansa Antifasta, puolueen puheenjohtaja liputtaa Antifan puolesta ja sen toiminnanjohtaja yllyttää tappamiseen kuin Anfita.
Kysymys ei ole enää siitä, onko vasemmistoliitolla ja Antifalla yhteyksiä. Mielenkiintoisempi kysymys on, myönnetäänkö puolueen johdolle enää viisumeita Yhdysvaltoihin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Bidenin kirjoittama three-strikes-laki täytti USA:n vankilat mustilla – Trump kumosi lain

Tavio: Hyväksyykö Li Andersson ilkivallan mielenosoituksissa?

Mäkynen: Onko sisäministeri Ohisalo tehtäviensä tasalla?

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi

“Tapetaan AfD:n siat räjähteillä” – Antifa julkaisi tappolistan osoitteiden ja pommiohjeiden kera

Äärivasemmistolaiset iskivät moskeijaan Leipzigissa

Antifan iskuryhmä pahoinpiteli useita ihmisiä Budapestissa – naiset mukana hakkaamassa
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.