Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo aikeesta määritellä äärivasemmistolainen Antifa terroristijärjestöksi. Hän ilmoittaa asiasta Twitterissä.

Yhdysvaltoja ravisuttaneiden, useita päiviä jatkuneiden mellakoiden keskellä on käyty kiihkeää keskustelua siitä, kuka levottomuuksia organisoi.

Trumpin ja konservatiivisen oikeusministeri William Barrin näkemyksen mukaan mellakointia lietsovat anarkistiset ja äärivasemmistoryhmät.

Useat vasemmistopoliitikot ovat puolestaan löytäneet syyllisiä täsmälleen päinvastaisesta suunnasta. Minneapoliksen vasemmistopormestari Jacob Freyn (dem.) mukaan syypäitä mellakoiden aiheuttamiin tuhoihin ovat valkoisen ylivallan tavoittelijat, järjestäytynyt rikollisuus ja ulkopuoliset villitsijät. Samoin Minnesotan osavaltion vasemmistolainen oikeusministeri Keith Ellison (dem.) twiittaa tekstejä, joiden perusteella agitoijat ovat äärioikeistolaisia.

Ellisonin sanojen painoa heikentää se, että hän on vastikään kuvannut itsensä Antifa-kirja kädessään. Twitterissä jakamassaan ja sittemmin poistetussa viestissä hän katsoi Antifan kylvävän ”pelkoa Trumpin sydämeen”.

Vallanpitäjien väkivaltaosasto?

Antifasta on pitkään esitetty epäilyjä, että se toimii vallanpitäjien katutappeluosastona. Suomen Uutiset kirjoitti aiemmin, miten väkivaltaisesta äärivasemmistolaisuudesta on tullut viime vuosina salonkikelpoista, ja miten media käsittelee liikkeen iskuja huomattavasti myötäsukaisemmin kuin äärioikeistoväkivaltaa.

SU kirjoitti aikaisemmin: Antifasta on kehittynyt verovaroilla rahoitettu vallanpitäjien väkivaltaryhmä, joka ilmestyy pitämään äänekkäitä ja väkivaltaisia protesteja kaikkialle, missä toisinajattelijat yrittävät saada äänensä kuuluville. Antifa esiintyy ikään kuin ”kansan oikeutetun vihan edustajana” väärinajattelijoita vastaan.

Antifa Suomessa

Suomen tunnetuin Antifan puolesta liputtanut henkilö löytyy opetusministeri Li Anderssonin (vas.) kabinetista. Hänen erityisavustajansa Dan Koivulaakso (vas.) on aiempina vuosina peräänkuuluttanut ”erittäin brutaalia” AFA:a eli antifasistista toimintaa.

Myös Andersson on itse signaloinut hyväksyvästi järjestön suuntaan.

Äskettäin Andersson joutui tiukkaan paikkaan. Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtaja Miska Dellinger joutui eroamaan tehtävästään, koska hän jäi kiinni tappamiseen yllyttämisestä. Puolue yritti lakaista kohun maton alle ja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, mutta lopulta paine kasvoi liian suureksi ja Dellinger joutui jättämään tehtävänsä.

Vanha sanonta kertoo: Jos se näyttää ankalta, ui niin kuin ankka ja vaakkuu kuin ankka, niin se on todennäköisesti ankka.

Vasemmistoliitto rekrytoi osaajansa Antifasta, puolueen puheenjohtaja liputtaa Antifan puolesta ja sen toiminnanjohtaja yllyttää tappamiseen kuin Anfita.

Kysymys ei ole enää siitä, onko vasemmistoliitolla ja Antifalla yhteyksiä. Mielenkiintoisempi kysymys on, myönnetäänkö puolueen johdolle enää viisumeita Yhdysvaltoihin.

SUOMEN UUTISET