Äärivasemmiston nettisivulla julkaistiin Saksan liittopäivävaalien alla yksityiskohtainen tappolista Vaihtoehto Saksalle -puolueen poliitikoista. Mukana olivat poliitikkojen kotiosoitteet ja tarkat ohjeet räjähteiden valmistamista varten. Saksan keskusrikospoliisi tutkii asiaa.

Antifan käyttämällä de.indymedia.org -nettisivulla julkaistiin syyskuun puolivälissä yksityiskohtainen tappolista Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen poliitikoista, kertoo Focus-lehti.

Listalla oli lueteltu nimeltä 53 poliitikkoa ja heidän kotiosoitteensa. Saatesanoina oli, että ”räjähteet sopivat hyvin AfD:n sikojen tappamiseen”. Antifan kannattajia kehotettiin tulostamaan talteen tarkat ohjeet erilaisten räjähteiden valmistamista varten.

Suojelupoliisi huolissaan äärivasemmiston ”terroristisista rakenteista”

Saksan liittovaltion keskusrikospoliisi BKA on vahvistanut Focus-lehdelle, että Antifan sivustolla julkaistiin syyskuun toisella viikolla useita artikkeleja, joissa kehotettiin väkivaltaan Vaihtoehto Saksalle -puolueen jäseniä kohtaan. Poliitikkojen turvallisuuteen erikoistunut BKA:n ryhmä tutkii asiaa.

Saksan sisäisestä turvallisuudesta vastaava suojelupoliisi Verfassungsschutz ilmaisi jo viime vuonna huolensa siitä, että äärivasemmiston piirissä on kehittymässä ”terroristisia rakenteita” ja valmius väkivallan käyttöön on lisääntymässä, kertoo Welt-lehti.

Suojelupoliisin mukaan on olemassa todellinen vaara, että äärivasemmisto ryhtyy kohdistettuihin murhaiskuihin.

”On tullut kovan toiminnan aika”

Yksi Antifan erityisesti maalittamista poliitikoista on Thüringenin osavaltioparlamentin edustaja Björn Höcke, jota äärivasemmisto pitää AfD:n ”äärioikeistosiiven” johtohahmona.

– Nyt on tullut kovan toiminnan aika. Höcke on yksi niistä, jotka pitää tappaa, Antifan nettisivusto kehottaa. Myöskään Höcken henkivartijoita ei tarvitse säästellä.

AfD: Antifa julistettava terroristiorganisaatioksi

AfD:n jäsenlehti vastaa Antifan tappouhkauksiin vaatimalla, että Antifa on julistettava terroristiorganisaatioksi ja kiellettävä. Lehti pitää huvittavana yksityiskohtana sitä, että vaikka tappolista julkaistiin jo pari viikkoa ennen liittopäivävaaleja, media uutisoi siitä vasta nyt vaalien jälkeen.

Antifan käyttämä de.indymedia.org -nettisivusto on aiemmin julkaissut muun muassa ohjeita koronapandemian varalta. Äärivasemmiston koronaohjeissa yllytetään ihmisiä tekemään terrori-iskuja ja ryöstelemään kauppoja, jotta koronapandemian aiheuttama kriisi pahenisi.

Suomessa tappamiseen yllyttäminen ei ollut rikos

Kuten Suomen Uutiset aiemmin kertoi, valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen teki äskettäin päätöksen, jonka mukaan tappamiseen ja väkivaltaan yllyttäminen somessa ei täyttänyt minkään rikoksen tunnusmerkkejä. Vasemmistoliiton läntisen alueen entisen toiminnanjohtajan Misha Dellingerin hallinnoimalta Twitter-tililtä oli lähetetty viestejä, joissa yllytetään tappamaan ja tuhoamaan ilmastonmuutoksen kieltäjiksi, natseiksi ja fasisteiksi kuvailtuja ihmisiä.

Kirjoituksissa oli mainittu nimeltä perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho sekä europarlamentaarikko Laura Huhtasaari. Nämä nimeltä mainitut henkilöt olivat siis yhdistettävissä tappamiskehotuksiin. Valtakunnansyyttäjän mukaan mitään rikosta ei kuitenkaan ole tapahtunut.

SUOMEN UUTISET