Satakunta vasemmistoanarkistia riehui Leipzigin kaduilla maanantaina. Mellakoitsijoiden ilkivalta kohdistui autojen lisäksi myös paikalliseen moskeijaan. Moskeijan joutuminen vasemmistolaisten viharikoksen kohteeksi johtui siitä, että Antifa pitää kyseistä moskeijaa tukevaa yhdistystä Turkin valtion kätyrinä.

Maanantai-iltana noin sata vasemmistolaista anarkistia kokoontui mellakoimaan Leigzigin kaduilla, kertoo Bild-lehti. Riehumisen syynä oli ilmeisesti se, että päivämäärä 13.12. symboloi heille kirjainyhdistelmää ACAB (All Cops Are Bastards, ”kaikki poliisit ovat paskiaisia”), joten tuolla päivämäärällä pitää kokoontua porukalla mellakoimaan.

Kadulla kulkiessaan anarkistit rikkoivat autojen ja talojen ikkunoita ja yrittivät sytyttää autoja tuleen. Kun poliisit saapuivat paikalle, heitä vastassa oli palavista roskapöntöistä rakennettu barrikadi, jonka takaa vasemmistolaiset heittelivät poliiseja pulloilla.

Aiheutuneiden vahinkojen rahalliseksi määräksi arvioidaan noin 30 000 euroa. Bild-lehden mukaan poliisi otti kiinni kaksitoista vihaista ihmistä, jotka olivat iältään 14-31-vuotiaita.

Turkkilaisten moskeija iskun kohteena

Yksi vasemmistolaisten vihan kohteeksi joutuneista rakennuksista oli Ditib-moskeija, jonka ikkunoita rikottiin. Äkkiseltään saattaa kuulostaa kummalliselta, että vasemmistolaiset mielenosoittajat hyökkäävät moskeijaan, mutta asialle on selitys.

Antifan mielestä turkkilais-islamistisen Ditib-yhdistyksen ylläpitämät moskeijat ”eivät ole hartaudenharjoituspaikkoja tai moskeijoita, vaan fasistisen propagandan ja turkkilaisen nationalismin levittämisen keskuksia”.

Saman moskeijan seiniä töhrittiin jo vuonna 2018. Tuolloin Antifan suosimalla indymedia.org -sivustolla perusteltiin graffiti-iskua sillä, että Ditib edustaa Turkin valtiota, joka on syyllistynyt hirmutekoihin.

SUOMEN UUTISET