Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen on huolissaan poliittisesta väkivallasta Suomessa ja ihmettelee hallituksen hiljaisuutta opposition kansanedustajaan kohdistuneen pahoinpitelyn suhteen. Asiasta kirjallisen kysymyksen tehnyt Antikainen haluaa tietää, pitääkö hallitus poliittista väkivaltaa ongelmana silloinkin, kun se kohdistuu perussuomalaisiin.

Poliittinen väkivalta nousi otsikoihin joulukuun alkupuolella, kun perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen joutui pahoinpitelyn kohteeksi lahtelaisessa yökerhossa. Tapahtuneesta on tehty rikosilmoitus. Syksyllä Tynkkyseen käytiin käsiksi myös Elokapinan mielenosoituksen yhteydessä.

– Hallituksen hiljaisuus oppositiopuolueen kansanedustajaan kohdistuneen pahoinpitelyn suhteen kertoo kaiken siitä, miten paljon hallitusta kiinnostavat muiden kuin omien kavereidensa asiat. Syvä hiljaisuus seurasi myös aiemmin syksyllä, kun kaksi Elokapinan mielenosoittajaa kävi käsiksi edustaja Tynkkyseen eduskuntatalon edessä, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen toteaa.

– Vihervasemmiston erityissuojeluksessa olevan Elokapinan suhteen asia ei yllätä, mutta sivullisen hyökkäys kansanedustajan kimppuun luulisi soittavan hälytyskelloja puoluetaustaan katsomatta.

Juha Sipilän kohdalla väkivalta tuomittiin

Alkuvuodesta myös keskustan kansanedustaja Juha Sipilä joutui pahoinpitelyn kohteeksi ylittäessään katua eduskuntatalon lähellä. Helsingin käräjäoikeus päätti koventaa Sipilään kiinni käyneen miehen tuomiota, sillä oikeus katsoi pahoinpitelyn motiivin olleen poliittinen.

– Edustaja Sipilän tapauksessa pääministeri Sanna Marin tuomitsi teon loukkaukseksi sekä yksilöä että koko eduskuntaa kohtaan. Perussuomalaisen joutuessa väkivallanteon kohteeksi seuraa ainoastaan syvä hiljaisuus.

– Poliittinen väkivalta ei ole ainoastaan vakava hyökkäys yksittäistä ihmistä kohtaan, vaan vaarantaa myös sekä sananvapauden että demokratian toteutumisen, eikä sille missään nimessä tule antaa jalansijaa maassamme. Hallituksen on yksiselitteisesti tuomittava kaikenlainen poliittinen väkivalta sen kohteesta riippumatta, Antikainen vaatii.

Edustaja Antikainen on jättänyt kirjallisen kysymyksen poliittiseen väkivaltaan liittyen.

Suomen Uutiset