Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen joutui tänään välikohtaukseen hänen tehdessään suoraa Youtube-lähetystä Elokapinan mielenosoituksesta. Tilanne tallentui osittain Tynkkysen omalle videolle. Tilanne laukesi, kun useampi poliisi säntäsi paikalle ja korjasi päällekävijät talteen.

Tynkkynen twiittaa: ”Kaksi elokapina-aktivistia kävivät päälleni, työpaikkani pihalla. Ensin yrittivät töniä, kaksi kerralla tulivat päälle. Näkyy striimillä. Eivät ihan kenttään saaneet kaadettua, kun useampi poliisi ryntäsi takaa ja koppasivat aktivistit. Kysyivät, onko mulla vaatimuksia. Ei ole.”

Tynkkynen kuvaa tapahtumia myös videolla: ”Se lähti siitä, että olin tässä eduskuntatalon pihan nurmella, niin siinä kaksi jätkää rupesivat ensin tönimään molemmilta puolilta. Lähdin siitä muutaman metrin eteenpäin. He seurasivat perässä ja alkoivat sitten oikeasti käymään käsiksi ja yrittivät taklata minua maahan. Horjahdin siitä ja olin kaatumassa. Poliisi huomasi tilanteen ja poliiseja ryntäsi ottamaan nämä kiinni.”

Tilanne tallentui Tynkkysen videostreamiin:

Välikohtaus sattui sen jälkeen, kun poliisi ensin oli ottanut kiinni kaikki Mannerheimintietä tukkineet kapinalliset, ja Paleface esiintyi jäljelle jääneille mielenosoittajille. Videolla kohta 3 tuntia 10 minuuttia 43 sekuntia.

SUOMEN UUTISET