Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) on joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Häntä lyötiin lyötiin voimakkaalla iskulla kasvoihin. Tynkkynen kertoo asiasta itse julkaisemallaan videolla.

Youtube, 13 min.

Tynkkynen kertoo:

”Jouduin äsken poliittisen väkivallan kohteeksi. Nyt kettoin, mitä oikein tapahtui. Tällä hetkellä meillä on ollut perussuomalaisten puheenjohtajiston kiertue meneillään täällä Hämeessä. Olemme tänään käyneet kolmella paikkakunnalla. Tämän päätteeksi lähdin illaksi viihteelle. Täällä Lahdessa on yökerho Wintti, ja siellä tuli sitten vietettyä iltaa. Noin tunti sitten oli tilanne:

Ajattelin, että kun siinä eräs asiakas lähestyi, ja kysyi, että olenko Sebastian. Ajattelin, että kuten normaalistikin, kuin aikaisemminkin oli tapahtunut, että jengi tulee ottamaan selfieitä ja jututtamaan. Ajattelin, että tämä on samanlainen case (suom: tapaus), enkä yhtään osannut arvata, mitä tapahtuu. Tämä henkilö oli ihan hetkeä aikaisemmin silminnäkijän kuuleman mukaan sanonut muutamalle kaverilleen, että ”kattokaapa nytten”.

Ja minä vain näin, kun siitä [henkilö] ryntäsi läpi ja kysyi, että olenko minä Sebastian ja sen jälkeen suoraan, aivan suoraan, aivan täysillä löi nyrkillä minua naamaan. Tälle puolelle (osoittaa vasenta poskea)), tuo luukohta tuossa.

Minä olin siinä että voi hyvänen aika, että mitä tässä nyt oikein tapahtuu, ja tilanne meinasi eskaloitua, mutta siinä sitten.. suuret kiitokset henkilökunnalle ja eräälle henkilölle, joka siinä oli läsnä, että tilanne saatiin niin sanotusti haltuun. Tämä henkilö otettiin kiinni.

Nyt maanantaina, kun poliisi on virka-ajalla, niin meinaan jättää tästä rikosilmoituksen. Kaikki tiedot on ylhäällä.”

Tynkkysen kimppuun käytiin myös Elokapina-mielenosoituksen yhteydessä, mutta hän jätti tuolloin asian sikseen.

Tynkkynen jatkaa:

”Ensimmäisen kerran kun omalla kohdallani tapahtui jotain poliittista väkivaltaa, niin tapahtui Elokapinassa tänä vuonna. Olin Eduskuntatalon nurmella, oman työpaikkani pihalla, ja siinä kaksi isompaa miestä tulivat, ja yrittivät saada [minut] maahan ensin. Olin kuvaamassa ja striimaamassa ja he tulivat siihen. Huomasin, että jotain alkaa tapahtua, ja lähdin pois, he seurasivat perässä. Alkoivat taklata minua maahan. Poliisit ryntäsivät takaa ja saivat nämä kaksi tyyppiä kiinni ja laittoivat poliisiautoon. Sen jälkeen poliisit tulivat kysymään, että onko sinulla vaatimuksia. Poliisit olivat itse siinä silminnäkijöitä, joten olisin voinut viedä tämän casen oikeuteen kuten Juha Sipilä joka ve oman casensa, kun hän oli ylittämässä suojatietä, ja tyyppi lähti seuraamaan häntä ja meni tönimään häntä.

Ajattelin silloin ensimmäisellä kerralla.. sanoin poliiseille, että minulla ei ole vaatimuksia. Annoin tilanteen mennä, annoin armon niin sanotusti käydä oikeudesta. Oli tärkeää se, että [elokapinan] jengi tietää, että minusta ei ole minkäännäköistä vaaraa heille. Olin siellä kansanedustajana, heidän keskellään. En tahdo heille yhtään mitään pahaa.

Sen jälkeen tuli minulle palautetta, että minkä ihmeen takia päästit tilanteen menemään ohi? Poliisit olivat suoraan kysymässä siinä, että mitä vaatimuksia on. Case olisi mennyt tuosta noin oikeuteen. Kuten Sipilänkin kohdalla.

Ajattelin silloin, että tämä meni nyt tällä tavalla, ja otan palautteen vastaaan, kuten aina. Huomioin tottakai omassa toiminnassani sen, mitä jengi kertoo. Nyt kun toisen kerran tapahtui tällainen, niin nyt en aio jäädä hiljaiseksi. En halua, että poliittinen väkivalta millään tavalla normalisoituu. Sen vuoksi teen tästä varoittavan esimerkin. Jos poliitikkojen päälle käydään, niin nämä caset tulevat menemään oikeuteen.

..

Hän tosiaan vielä kysyi, että olenko Sebastian. Että varmasti ei lyö väärää ihmistä. Miettikää. Jos olisin ollut joku toinen, hän olisi jättänyt lyömättä. Mutta kun hän varmistui, että tuossa on tuo poliitikko, tämä perussuomalainen poliitikko, jota hän inhoaa, niin sen jälkeen hän löi täysillä nyrkillä naamaan. Se oli niin poliittisesti selkeästi motivoitunut isku kuin vain voi olla.

Tämä ei voi olla se Suomi, minkälainen meille on tulossa. Että yhtäkkiä koetaan, että voidaan vaikuttaa poliitikkojen toimintaan pelon kautta, väkivallan kautta. Ulkoparlamentaarisin keinoin.

Jos joku ei tykkää meikäläisen mielipiteistä, se on täysin ok. Sen voi vaikka tulla sanomaan ääneen, vaikka suoraankin että en tykkää yhtään sun politiikasta.

Mutta siinä kohtaa, kun käytetään väkivaltaa, yritetään epäreiluin keinoin rajoittaa toisen mahdollisuuksia toimia poliittisesti. Se ensimmäinen kerta, kun tämä tapahtui Elokapinassa, niin silloin jo voi sanoa, että tietty turvallisuuden tunne – ihan perusluottamus siihen, että kyllä minä olen turvassa – niin yhtäkkiä sen jälkeen huomasin, että se murtui. Sen jälkeen on tullut katsottua olkien yli, kun on tullut käveltyä kaduilla, tai esimerkiksi vaikkapa oltua viettämässä iltaa jossain yökerhossa.

Nyt kun tämä toinen kerta tapahtui, ja nyt tuli vielä aivan suoraan nyrkistä naamaan, niin tarkoituksella, niin täysillä kuin tämä tyyppi vain pystyi – tämä oli nuori nainen – niin täysillä kuin pystyi, hän löi, niin tajusin sen, että on olemassa ihmisiä, jotka tällä tavalla haluaa tehdä, tällä tavalla yritävät saada minut hiljaiseksi. En tiedä nyt, miten tulee vaikuttaa jatkossa. Kyllä annan sen lupauksen jatkossa, että tulen samaan malliin, puhumaan yhtä suoraan, jatkamaan niistä yhteiskunnallisista ongelmista, joita meillä Suomessa on.

En tule hiljenemään, en todellakaan. Ehkä haluan esimerkkitapauksenakin jättää tämän, mitä tänään tapahtui Wintissä, että minua ei saa hiljennettyä. Todellakaan. Jos joku kuvittelee, että päälleni käymällä jotenkin lopetan edustamasta niitä ihmisiä, ketkä minua on äänestänyt vaaleissa, antanut luotatmuksen, niin te ette voi pyyhkiä niiden 9000 ihmisen ääntä pois jollain nyrkiniskulla. Sen sijaan tulette löytämään itsenne oikeudesta ja maksamaan siitä, että olette käyneet toisen päälle.”

SUOMEN UUTISET