Monissa maissa koronakriisi on saanut ihmiset toimimaan yhdessä ja auttamaan toisiaan hädässä. Jotkut tahot haluavat kuitenkin käyttää kriisitilannetta väkivallan lietsomiseen. Saksassa vasemmistolaisten anarkistien ja antifasistien suosima nettisivusto yllyttää ihmisiä tekemään terrori-iskuja ja ryöstelemään kauppoja, jotta kriisi pahenisi. Äärivasemmiston kohdalla ei siis voida puhua talvisodan hengestä vaan pikemminkin partisaanihengestä.

Saksan turvallisuusviranomaiset ovat huolissaan siitä, että äärivasemmistolaiset käyttävät koronakriisiä hyväkseen lietsoakseen vihaa, kirjoittaa Tagesspiegel-lehti. Äärivasemmiston nettisivustolla de.indymedia.org:ssa on julkaistu kirjoitus, jossa yllytetään ihmisiä mellakoimaan, ryöstelemään kauppoja ja tekemään terrori-iskuja sähkönjakelu vastaan.

Kaataako korona kapitalismin?

Vetoomuksen kirjoittanut nimimerkki Antikalypse pitää koronapandemiaa sellaisena ilmiönä, joka voisi kaataa koko kapitalistisen järjestelmän. Hän yhdistää koronaviruksen synnyn ilmastonmuutokseen ja kaupungistumiseen. Erityisesti kirjoittaja iloitsee siitä, että koronavirus antaa mahdollisuuden hengityssuojainten käyttöön julkisilla paikoilla, jolloin naamioituminen on helpompaa.

– Odotetaan, että tilanne pahenee ja yritetään antaa oma vallankumouksellinen panoksemme siihen, että syntyisi vihaa, protesteja, ryöstelyä ja mellakoita, kirjoittaja kehottaa.

Terrori-iskuja sähköverkkoa ja joukkoliikennettä vastaan

Kärsimättömämpiä vasemmistolaisia neuvotaan ryhtymään toimiin järjestelmän romahtamisen edistämiseksi iskemällä esimerkiksi sähkönjakelua ja joukkoliikenneverkostoja vastaan. Tavoitteena on pahentaa tilannetta, jotta kansa nousisi kapinaan ja murskaisi kapitalistisen yhteiskuntajärjestelmän.

Saksan viranomaisten huoli näistä vallankumouspuheista ja terrori-iskuihin yllyttämisestä ei ole perusteeton, sillä äärivasemmistolaiset tekevät Saksassa jatkuvasti iskuja muun muassa raideliikennettä vastaan. Esimerkiksi syksyllä 2019 anarkistit katkaisivat Berliinin paikallisjunaliikenteen osittain. Suomen Uutiset kertoi näistä tuhopolttoiskuista heti tuoreeltaan. Vastaava tuhopolttoisku raideliikennettä vastaan on tehty myös Vantaan Rekolassa vuonna 2011. Rekolan iskusta otettiin vastuu suomalaisella Takku.net-huligaanisivustolla.

Kauppojen ryöstely puolestaan on tuttua esimerkiksi Hampurin G20-mellakoista, joissa anarkistit ryöstivät useita kauppoja muun mellakoinnin yhteydessä. Hampurissa oli G20-vastamielenosoitusten aikana paikalla myös vankka edustus suomalaisia vasemmiston kannattajia.

Nettisivustoa yritetty kieltää

Indymedia-nettisivusto on Saksan väkivaltaisen äärivasemmiston keskeinen tiedotuskanava. Vuonna 2018 silloinen sisäministeri Thomas de Maizière (CDU) kielsi sivuston edeltäjän pitäen sitä perustuslain vastaisena yhdistyksenä.

Kielto ei kuitenkaan toimi, sillä äärivasemmisto siirsi kiihotustoimintansa uudelle sivustolle. Vallankumouksen lietsominen siis jatkuu normaalisti.

SUOMEN UUTISET