Saksan sisäisen tiedustelupalvelun tekemä tutkimus kertoo karuja tosiasioita berliiniläisistä anarkisteista. Yli 90 prosenttia väkivaltaisista vasemmistolaisista asuu yhä äitinsä luona. Väkivallan kohteena ovat useimmiten poliisit.

Maan sisäisestä tiedustelusta vastaava Perustuslain suojeluvirasto BfV on kerännyt tilaston Berliinissä vuosina 2009-13 poliittisissa mielenosoituksissa pidätetyistä vasemmistoanarkisteista. Tiedustelupalvelun tutkimuksesta uutisoi Bild-lehti.

Tutkimus kattaa yhteensä 873 pidätettyä, joista 84 prosenttia oli miehiä ja vain 16 prosenttia naisia. Vasemmistolainen väkivalta on siis toksisen maskuliinista touhua. Neljä kymmenestä pidätetystä oli poliisin vanhoja tuttuja.

Pidätetyistä peräti 92 prosenttia ilmoitti asuvansa vanhempiensa luona. Ehkä hieman yllättäen vain kolmannes oli työttömänä. Suurin osa pidätetyistä oli 18-29-vuotiaita.

Poliisit väkivallan kohteina

Mellakoitsijoiden yleisimmät rikosepäilyt olivat pahoinpitelyjä, tuhopolttoja tai poliisin vastustamisia, mutta mukana oli vakavampiakin rikosepäilyjä, kuten 11 murhan yritystä ja kaksi tapon yritystä.

Väkivallan kohteena olivat 80 prosentissa tapauksista poliisit. Vain 15 prosentissa väkivaltarikoksista kohteena olivat äärioikeistolaiset.

Omaisuuteen kohdistuneista vahingonteoista 62 prosenttia oli autojen tuhopolttoja. Poliisiautoja poltettiin 58 kappaletta.

Bild-lehden uutinen on toki neljä vuotta vanha, mutta tulokset ovat yhä varmasti ainakin suuntaa antavia, paitsi jos nolo tutkimustulos on saanut äidin pikku anarkistit itsenäistymään ja muuttamaan pois kotoa.

SUOMEN UUTISET