Lähes koko suomalainen mediakenttä nielaisi suloisen alpakkavalheen sitä millään tavalla kyseenalaistamatta. Tapaus rinnastuu mittasuhteiltaan Enkeli-Elisaan.

Suomalaiset viestimet itsenäisyyspäivän alla ja sen jälkeenkin ovat toistaneet valtavalla vyöryllä yhtä ja samaa kysymystä: ”Miksi äärioikeistolaiseksi kutsutun marssin sallitaan ajaa lapset evakkoon Töölöstä?”

Valitettavasti kysymys oli koko ajan väärä.

Bloggari Heikki Eskola paljasti tapahtumien todellisen luonteen, koska hän ei yksinkertaisesti sietänyt sitä, että vasemmistolainen aate loataan valheilla.

Eskolan blogipaljastus kertoo, että ”Töölön vanhempien” puuhamiehenä toimineen tapahtumajärjestäjä Aleksi Pahkalan nimenomaisena tarkoituksena ei ollut järjestää lastenjuhlia vaan häätää 612-kulkue pois Töölön torilta. Niinpä hänen kieltämättä innovatiivinen tiiminsä valjasti operaationsa tueksi pupuja, alpakoita ja lastenjuhlat.

Aleksi Pahkala valehteli meille. Ja hänen valheensa upposivat hedelmälliseen maaperään.

Poliittiset kommentaattorit, viestintäprofessorit, anarkistit ja korkeat poliitikot aina Helsingin kaupungin apulaispormestareita myöden lähtivät innolla, rinta rinnan mukaan rakentamaan valheen päälle. Osa heistä varmasti aavisti asioiden todellisen laidan, muttei välittänyt siitä. Itkuinen tarina lapsilta riistetyistä pörröisistä eläimistä oli vain liian herkullinen kyseenalaistettavaksi.

Kaikki muut viestimet jättivät perustyönsä tekemättä. Ne nielaisivat sellaisenaan politiikan vasemmalta laidalta kerrotun ihanan sadun.

Ainoa kuivin jaloin selvinnyt talo oli tällä kertaa Yle. Alpakka-tarinan kyseenalaisti ainoana Ylen toimittaja Matti Konttinen. Kiitos hänelle.

Muiden viestimien tehtävänä on nyt päättää, miten ne käsittelevät tapahtuneen.

Mitä alpakkakuvastoa levittäneeseen vasemmistoon tulee, katsokaa tarkkaan kuvianne. Alpakka on tästä lähin valheen symboli.

MATIAS TURKKILA