Ranskassa tapahtui lauantaina joukkopuukotus, joka johti kahden ihmisen kuolemaan ja viiden haavoittumiseen. Sudanilaispakolainen on otettu kiinni teosta epäiltynä. Islamistisen terrorismin vuoksi julistettu hätätila jatkuu Ranskassa jo viidettä vuotta.

Koronakriisin keskellä kärvistelevässä Ranskassa tapahtui lauantaina terrori-iskuksi epäilty joukkopuukotus Romans-sur-Iseren pikkukaupungissa, kertoo France24-uutiskanava. Kolmikymppinen sudanilaismies meni tupakkakauppaan, jossa hän hyökkäsi kauppiaspariskunnan kimppuun veitsellä.

Seuraavaksi sudanilaismies meni lihakauppaan, josta hän nappasi uuden veitsen käyttöönsä. Sen jälkeen hän siirtyi leipäkaupan eteen ja iski veitsellä useita ihmisiä. Iskussa haavoittui viisi ihmistä ja kaksi kuoli.

Rukoili polvillaan arabiaksi

Poliisin tullessa epäilty oli polvillaan jalkakäytävällä rukoilemassa arabiaksi. Silminnäkijöiden mukaan hän oli huutanut ”Allahu akbaria” puukottaessaan ihmisiä.

Epäilty sudanilaismies sai Ranskasta turvapaikan vuonna 2017. Hänellä ei ole Ranskassa aiempaa rikostaustaa. Puukottaja toimi teon tehdessään yksin, mutta poliisi on ottanut kiinni myös kaksi muuta turvapaikanhakijana Ranskaan tullutta sudanilaismiestä, jotka ovat epäillyn tuttavia.

Vääräuskoisten maassa asuminen ei ollut helppoa

Sudanilaismiehen asunnolla tehdyssä kotietsinnässä poliisit löysivät käsin kirjoitettuja lappuja, joissa oli uskonnollisia viittauksia. Kirjoittaja valitteli erityisesti sitä, että hän joutuu asumaan vääräuskoisten maassa.

Ranska julisti hätätilan marraskuussa 2015 tehtyjen Pariisin islamististen terrori-iskujen jälkeen. Hätätila on ollut voimassa tauotta sen jälkeen. Vuoden 2015 jälkeen Ranskassa on erilaisissa terrori-iskuissa kuollut kaikkiaan yli 250 ihmistä.

Artikkelia on muokattu 7.4.2020 klo 15.24 kahden iskussa kuolleen ihmisen osalta.

SUOMEN UUTISET