Katujengien toimintarepertuaariin kuuluvat esimerkiksi väkivaltaisen rap-kulttuurin ihannointi, ryöstely ja uhkailu, huumeiden myynti, aseet ja muunlainen väkivalta. – Jengit, kuten moni muukin rikollisuus nykyään, ovat pitkälti maahanmuuton seurauksia. Niin kauan kuin tätä ei hyväksytä ja olla valmiita korjaamaan, tilanne pahenee, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kirjoittaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kirjoittaa Facebookissa, että katurikollisuudessa kyse ei ole syrjäytymisestä vaan valinnasta siirtyä sinne, missä rahaa ja valtaa on helpoiten saatavilla.

– Kun kuuluisa väkivaltaa ihannoiva ja siihen yllyttävä rap-artisti sai syytteen törkeästä lapsenraiskauksesta, Suomen media ei edes tohtinut kertoa henkilön nimeä tai taustaa. Meillä tavataankin puhua esimerkiksi espoolais- tai vantaalaismiehistä, kun ei kyetä kertomaan oikeaa alkuperää.

Ruotsissa jo ongelmalähiöitä, joista ei ole paluuta

Ruotsin TV:n ohjelma ”Uppdrag granskning” sen sijaan äskettäin käsitteli jälleen varsin avoimesti maan ongelmalähiöiden surkeaa ja edelleen heikentyvää tilannetta.

– Ohjelmassa esiintyneen paikallisen somaliedustajan mukaan ongelmalähiöissä moni ajattelee, ettei tarvitse eikä kannata opetella ruotsia, käydä töissä, olla ihmisiksi tai puuttua rikoksiin. Jengien valta on suurta, ja ne kostavat ”petturuuden” eli esimerkiksi sen, että joku haluaisi integroitua Ruotsiin. Jengit ylläpitävät ja kiihdyttävät segregaatiota. Ne ovat valtion ja yleisen järjestyksen kanssa kilpaileva regiimi. Ne nauravat ruotsalaiselle poliisille ja sosiaalijärjestelmälle.

Paluuta normaalielämään näillä alueilla ei ole.

– Ohjelmassa turhautunut virkamies toteaa, että olkoon sitten, hän ei halua menettää virkaansa tai saada rasistin leimaa. Sillä edelleen, vielä vuonna 2022, rasistin leima on Ruotsissa se kauhein. Vaikka maassa siis ammutaan eniten Euroopassa, ja väkivaltarikollisuus, nuorisoryöstöt, seksuaalirikokset ym. ovat huipussaan, Purra kirjoittaa.

Suomessa viimeinen hetki korjata asia

Myös Suomessa pääkaupunkiseudun jengien toimintarepertuaariin kuuluvat huumeiden myynti, aseet ja muu väkivalta sekä myös osallistuminen järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

– Nuorten parissa tunnetaan ilmiö, jossa maahanmuuttajataustaiset porukat toimivat uhkaavasti, rajoittavat tai estävät kulkua johonkin tai häiritsevät muuten. Todennäköisesti hyvin pieni osa varsinaisista uhkaavista tapauksista tulee poliisin tietoon.

– Jengit, kuten moni muukin rikollisuus nykyään, ovat pitkälti maahanmuuton seurauksia. Niin kauan kuin tätä ei hyväksytä ja olla valmiita korjaamaan, tilanne pahenee. Mitä jos kaikki katsoisimme huolellisesti Ruotsiin päin ja miettisimme, haluammeko ihan oikeasti tuota. Jos emme, alkaa olla viimeiset hetket muuttaa maahanmuuttopolitiikan suuntaa.

SUOMEN UUTISET