Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen on allekirjoittanut aktiivimallin perumiseksi tehdyn kansalaisaloitteen. Eduskunnassa perussuomalaisten ryhmä esitti lakiesityksen hylkäämistä.

– Se, että työtöntä rangaistaan siitä, että hän ei yrittämisestä ja aktiivisuudesta huolimatta löydä työtä on käsittämätöntä, Juvonen sanoo.

Juvonen kertoo tuntevansa hyvän koulutuksen ja pitkän työkokemuksen omaavia ihmisiä, joiden työttömyysaika on ollut vuosia ennen kuin on päässyt uuden työn syrjään kiinni.

– Ei ole helppoa nousta työttömyyden kuopasta. Perusturvaan puututaan leikkaamalla työllisyystukea, jos ei löydä työtä. Näin hallitus pitää työttömiä varpaillaan ja osoittaa heitä samalla syyttävällä sormella, Juvonen sanoo.

Juvonen nimesi eduskunnan täysistunnossa aktiivimallin kyykytysmalliksi.

– Muistutin, että ihmisen tulisi päästä kyykkyyn, mutta tällä esityksellä hallitus laittaa väkisin ihmisen kyykkyyn. Aktiivimalli on kyykytysmalli ja laittaa ihmisen vieläpä syväkyykkyyn. Aktiivimalli jää elämään kyykytysmallina, jossa työministeri Jari Lindströmin tangossa on liikaa rautaa, Juvonen sanoo.

– Perussuomalaiset esittivät eduskunnassa tämän lakiesityksen hylkäystä, valitettavasti tämä laki kuitenkin runnottiin läpi työttömiä kunnioittamatta, Juvonen pahoittelee.

Suomen Uutiset