Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kertoo Facebook-sivullaan, miksi perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä päätyi esittämään pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) johdolla tehdyn kaupunkistrategian hylkäämistä. Asiasta äänestettiin keskiviikkoiltana Helsingin valtuustossa.

– Perussuomalaiset esittivät strategian hylkäämistä, koska aiempien strategioiden tapaan siinä ei suhtauduta segregaatiokehitykseen, paperittomille tarjottaviin palveluihin ja eräisiin muihin kysymyksiin realistisesti vaan utopistisesti, Halla-aho kirjoittaa.

Perussuomalaisten lisäksi hylkäämistä kannatti ainoastaan Paavo Väyrynen (kans.). Halla-aho kiittää Väyrystä tästä, ja muistuttaa samalla, että entiset perussuomalaiset toki kannattivat Vapaavuoren strategiaa.

– Strategiaan liittyi useita ponsiesityksiä, joista myös äänestettiin. Mielenkiintoinen tapaus oli Eveliina Heinäluoman (sdp.) ponsi, jossa esitettiin vuosittaista raportointia segregaatiokehityksen etenemisestä ja kaupungin toimista sen jarruttamiseksi.

– Vain demarit ja perussuomalaiset kannattivat tätä järkevää esitystä. Pidetään silmät kiinni eikä seurata eikä raportoida, niin voidaan leikkiä, että asiat ovat hyvin, Halla-aho päättää.

SUOMEN UUTISET