Vihreiden Osmo Soininvaaralta poltti perusteellisesti kääminsä hallituksen rokotusjärjestyspäätöksestä. Hän syyttää hallitusta tahallisesta tappamisesta. Syytös kertoo karua kieltä hallitusyhteistyön nopeasta murenemisesta.

Soininvaara kirjoittaa blogissaan: ”Olin eilen niin raivoissani hallituksen kyynisestä päätöksestä olla painottamatta korona-rokotuksia sinne, missä tautia on eniten, että katsoin viisaammaksi olla kirjoittamatta asiasta ennen kuin olen nukkunut yön yli. Raivoni ei kuitenkaan yhdessä yössä laantunut.”

Soininvaaran mukaan hallitus lisäsi tietoisesti tartuntoja, sairaanhoitojaksoja, tehohoitojaksoja ja kuolemia neljänneksellä. Hän painaa retorisen kaasupolkimen lattiaan saakka:

”Todennäköisyyksien kautta tappamien tuottaa kuolemia aivan yhtä paljon kuin teloittaminen, vaikka se ei siltä tunnu. Teloittamisesta se eroaa siinä, ettei ennalta tiedetä, ketkä tulevat kuolemaan. Se vastaa siis tavallaan sitä, että ampuu silmät kiinni väkijoukkoon. Paljonko suomalaisia hallitus päätti uhrata? HUS:in Juha Tuominen arvioi Mediuutisissa kuolonuhreja tulevan kymmeniä tai ehkä satoja.”

Hän arvioi hallituksen aiheuttaneen runsaat 20 kuolemaa.

Soininvaara jatkaa: ”Uhreja olisi siis yhtä paljon kuin oli Konginkankaan bussiturmassa. Tuossa Suomen maantieliikenteen pahimmassa onnettomuudessa kuoli 23 henkeä, kun bussi törmäsi paperirullalastissa olleen rekan perävaunuun ja paperirullat murskasivat matkustajia.”

”Myönnän, että vertaus on epäreilu. Konginkankaan bussiturma oli puhdas onnettomuus. Ei sitä kukaan tahallaan aiheuttanut.”

Myöhemmin julkaisemassaan Twitter-kirjoituksessa Soininvaara vihjaa hallituksen päätöksen johtuvat muiden hallituspuolueiden SDP:n ja keskustan puoluekannatuksesta:

SUOMEN UUTISET