

LEHTIKUVA
Perussuomalaiset kyselytunnilla: Lastensuojelun tilanne kriisissä – paljon puhetta, vähän tekoja
Perussuomalaiset vaati suullisella kyselytunnilla toimia lastensuojelun kriisiytyneen tilanteen helpottamiseksi. Perussuomalaiset nosti esimerkkinä esille Helsingin Koskelassa tapahtuneen 16-vuotiaan pojan väkivaltaisen kuoleman, jossa tapahtumiin liittyi pitkään jatkunutta henkistä ja fyysistä väkivaltaa sekä päihteitä.
– Perheiden oireilu ja ongelmat näkyvät jo lasten varhaisina vuosina. Niin uhri kuin syytetyt olisivat tarvinneet apua ennen kouluikää. Perusongelmat ovat lapsiperheiden ennaltaehkäisevän ja varhaisen tuen puutteet, perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne totesi.
Vain murto-osa kehitysideoista otettu käyttöön
Perussuomalaisten mukaan Suomessa tehdään jatkuvasti selvityksiä ja parannusehdotuksia lastensuojelun ja siihen liittyvän viranomaisyhteistyön korjaamiseksi, mutta näistä vain murto-osa on tähän mennessä toteutunut lasten tilanteen pahentuessa.
– Arvoisa hallitus, aiotteko muuttaa lastensuojelulakia nopeasti niin, että ammattilaiset saavat lisää keinoja ja resursseja, joilla voidaan auttaa lapsia ja estää tällaiset väkivallanteot? Ranne kysyi.
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) vastasi, että avainasemassa on lastensuojelun henkilöstömitoitus, jota Saarikon mukaan tullaan tällä hallituskaudella kiristämään.
Paljon puhetta, vähän tekoja
Perussuomalaiset haluaa toimenpiteisiin lisää konkretiaa ja Ranne huomautti, että vaikka lapsistrategia julkaistaan ensi viikolla ja kaikki haluavat lapsille hyvää, niin se ei auta, jos rahaa ja resursseja ei ole.
– Lasten ongelmat ovat entistä vakavampia ja lähetteitä erikoissairaanhoitoon tehdään paljon. Lasten tilanne pahenee, kun he jonottavat apua. Hyvä hallitus, miten aiotte turvata nämä resurssit? Ranne jatkoi.
Ministeri Kiuru totesi, että hallitus on varannut rahaa, jotta lastensuojeluun saadaan lisää henkilöstöä, jottei asiakkaita olisi liikaa yhtä työntekijää kohden.
Tukea perussuomalaisten aloitteelle
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio huomautti, että perussuomalaiset on jo kolme vuotta sitten tehnyt aloitteen, jossa vaaditaan lapsivaikutusten arviointia osaksi kaikkea lainvalmistelua. Aloitteen allekirjoitti yli puolet kansanedustajista.
– Siksi kysynkin hallitukselta, missä tässä tilanteessa nyt mennään? Saadaanko kaikkeen lainvalmisteluun lapsivaikutusten arviointi? Tavio kysyi.
Pääministeri Sanna Marin (sd.) kannatti, että lapsivaikutukset arvioidaan laajemmin, ja totesi tämän olevan myös SDP:n tavoite.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- lastensuojelulaki lapsivaikutusarviointi kyselytunti Sanna Marin Ville Tavio Krista Kiuru Lulu Ranne perussuomalaiset lastensuojelu
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tämän lakialoitteen allekirjoitti yli 100 kansanedustajaa – Koponen: “Valtion on hyödynnettävä kaikki keinot koulukiusaamiseen puuttumiseksi”

Remontti-Reiska lähtee kuntavaaleihin perussuomalaisten ehdokkaana: ”Nukun yöni paremmin, jos olen edes yrittänyt vaikuttaa asioihin”

Elomaa: Koulukiusaaminen ei ole loppunut tänäkään syksynä

Koulukiusaaminen raaistunut ja saanut uusia muotoja – Elomaa: Varhaiseen puuttumiseen panostettava
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Taloustieteen emeritusprofessori: Työn verotusta kannattaa keventää myös ylimmissä tuloluokissa – ”Yhteiskunnalle käy kalliiksi pitää kaikkein tuottavimpia ihmisiä vajaakäytöllä”
Heikkojen työn kannustimien vuoksi moni asiantuntijatyössä työskentelevä valitsee tällä hetkellä ylitöiden tekemisen sijaan mieluummin vapaa-ajan. Marginaalivero, eli lisätuloista perittävä vero onkin nykyisellään merkittävä kannustinloukku. - On varmasti syytä pohtia, onko edes valtion etu pitää ylikireää verotusta, jos sen seurauksena ei haluta tehdä pitkiä päiviä, taloustieteen emeritusprofessori Matti Virén sanoo.